Çorlu trafiğinde öncelik yayalarda

Kentin çeşitli yerlerinde yaya ve taşıt sayımı yapan Çorlu Belediyesi, yaya güvenliğini geliştirecek çalışmalar gerçekleştiriyor. Çorlu'da kent içinde yayalara öncelik hakkı tanıyan ulaşı

Çorlu 27.10.2020 17:00:00 0
Çorlu trafiğinde öncelik yayalarda

 

Bu sayım sonucunda kentin trafik hareketliliği kayıt altına alınıyor ve bir önceki döneme göre meydana gelen değişiklikler kaydediliyor. Belediyenin çalışmaları kapsamında insansız hava araçları (drone) kullanılarak, zirve ve öğle saatlerinde yapılan sayımlar sonunda saatlik trafik hacim değerleri tespit ediliyor. Böylece taşıt yoğunluk haritaları oluşturularak, kavşaklardaki faz sürelerinin güncellenmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerine bildirimde bulunuluyor.

 

TRAFİK AKIŞI RAHATLATILIYOR

 

Tespit edilen trafik hacim değerleri sonucunda Çorlu Belediyesi tarafından dolaşım planları oluşturularak, sürekli olarak artan taşıt sayısı paralelinde trafik akışı rahatlatılmaya çalışılıyor. Çorlu'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Kent içi trafikte her zaman önceliğimiz yayalar. Yayaların rahatını ve güvenliğini ön planda tutarak yaptığımız çalışmalar neticesinde trafiği rahatlatmayı ve Çorlu’muzun vatandaşlarının ulaşım konforunu artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Haber/Harun PEHLİVAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10