Abban: Bıkmadan yorulmadan çalışacağız

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Cumhuriyetin ilanının 97. Yıldönümü ve Çerkezköy'ün düşman işgalinden kurtarılışının 98. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladÄ?

Çerkezköy 28.10.2020 18:21:00 0
Abban: Bıkmadan yorulmadan çalışacağız

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban mesajında”  Büyük Önder Atatürk’ün, “Türk Milleti’nin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir” dediği Cumhuriyetimizin ilanının ve Çerkezköy’ün,  29 Ekim 1922’de düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı’mız, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından bizlere, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyet armağan edilmiştir. Yakın tarihimiz açık bir şekilde göstermiştir ki, Büyük Türk Milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegane biçimi Cumhuriyettir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra büyük fedakarlık ve mücadele ile kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak tam bağımsız bir şekilde büyük bir millet ve devlet olmanın kıvancı içindeyiz. Her türlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen Aziz Milletimizin bağımsızlığına kavuşabilmek için kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekun inanç ve kararlılıkla giriştiği Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir” diye konuştu.

 

BAYRAMIMIZI KUTLADI

 

Abban “ Cumhuriyetimizin 100. yılında belirtilen hedeflere ulaşmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek uğruna bıkmadan yorulmadan çalışacağız. Bu vesileyle ülkemiz sınırları içinde ve dışında ülkemizin ve bulunduğumuz coğrafyanın huzuru, güveni ve istikrarı için hain terör örgütleriyle kahramanca mücadele eden güvelik güçlerimiz ve ordumuza üstün muvaffakiyetler diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı ve aynı zamanda Kurtuluş Günümüzü en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10