İyi ki varsın Cumhuriyet

Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümü, Çerkezköy'de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Çerkezköy 29.10.2020 16:30:00 0
İyi ki varsın Cumhuriyet

Hükümet Konağı bahçesinde yoğun yağış altında düzenlenen törende, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Yasin Aytekin,  Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci tebrikleri kabul etti. Törende ilk konuşmayı yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Cumhuriyetin baş kahramanı, padişahlığı-halifeliği değil Cumhuriyeti seçen, bu güzel toprakları bize vatan yapan, attığı sağlam temelle, devrimleri ile Cumhuriyeti taçlandıran yol göstericimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü minnet ve şükranla anıyoruz. Diktiği bayrak inmeyecek, yaktığı ışık sönmeyecek, O’nun izinde, devrimlerinin gölgesinde sonsuza kadar haykırmaya devam edeceğiz. İyi ki varsın Cumhuriyet” dedi.

 

 

ÇERKEZKÖY DÜŞMANA GEÇİT VERMEDİ

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da "Ülkemizin işgali, bu coğrafyada tarih boyunca görülmemiş ölçüde ağır ve büyük bir işgaldi. Milletimiz; özgürlüğünü, bağımsızlığını, namus ve şerefini düşman idaresine bırakmayı asla kabul etmemiştir" dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle, az zamanda yapılan çok ve büyük işlerin en kıymetlisinin Cumhuriyetin ilanı olduğunun altını çizen Abban, aynı zamanda Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutladıklarını da kaydederek, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman ordumuz; tüm Çerkezköylü hemşehrilerimiz ile birlikte, bundan 98 yıl önce kentimizi düşman işgalinden kurtararak, tüm yurdumuzu esareti altına almak isteyen düşman kuvvetlerine geçit vermediler" dedi. Konuşmaların ardından sahnelenen halkoyunları ekiplerinin gösterileri, yoğun yağışa rağmen büyük ilgi gördü. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10