Anne ve babalara farkındalık eğitimi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü işbirliği ile Çınarlı Mahallesi Fevzi Çakmak Ortaokulu'nda "

Süleymanpaşa 4.11.2020 16:34:00 0
Anne ve babalara farkındalık eğitimi

Düzenlenen Aile İçi İletişim Seminerinde Psikolog Müge Fırat, aile ve çocuk iletişiminde doğru bilinen yanlışlar ve sağlıklı iletişim yöntemleri konusunda bilgilendirmede bulundu. Fırat, velilerin sorularını da yanıtladı. Seminerde; İçişleri Bakanlığının çocuklar ve gençlerde uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla başlattığı “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi kapsamında bilgilendirme sunumu yapıldı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları Mehmet Özdoğan ve Cengiz Yener de uyuşturucu madde kullanımının aileler tarafından nasıl tespit edilebileceği, bağımlılığın önüne nasıl geçilebileceği, uyuşturucu kullanımının yasal boyutları ve yaptırımları hakkında gerçekleştirdiler. Sunumda, etkileyici kısa film ve animasyonlara da yer verildi.

 

YÜKSEL: “SEMİNERLERİMİZ OKULLARIMIZDA DEVAM EDECEK”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, bu çalışmanın diğer okullarda da devam sürdürüleceğini dile getirerek, şu açıklamada bulundu: “Süleymanpaşa Belediyesi olarak, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü işbirliğinde, okullarımızda gerçekleştireceğimiz eğitim seminerlerine başladık. Uyuşturucuyla mücadelede anne ve babalara yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüleceği proje kapsamında emniyet görevlileri, okullarımızda bir araya geldiği öğrenci velilerimizi bilgilendiriyor, belediyemiz bünyesinde görev yapan psikologumuz da anne-babalarımıza çocukları ile sağlıklı iletişim kurmanın yollarını aktarıyor. Eğitim seminerlerimiz diğer okullarımızla devam edecek.” Dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10