'Karaoğlan' Çerkezköy'de anıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nda 1974–2002 yılları arasında dört kez Türkiye Başbakanlığı görevi üstlenen ve 5 Kasım 2006'da yaşama gözlerini yuman

Çerkezköy 6.11.2020 14:21:00 0

Türk siyasetinde “Karaoğlan” olarak hafızalara kazınan eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit, ölümünün 14. yıldönümünde Çerkezköy’de düzenlenen programla anıldı.

 

İLÇE TEŞKİLATINDA ANILDI

 

CHP Çerkezköy İlçe binasında önceki gün saat 19.00’da düzenlenen anma programına; CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, ilçe yönetimi ve partililer katıldı.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmasına İzmir depreminde hayatını kaybedenleri anarak başlayan İlçe Başkanı Dönmez, “İzmir’de yaşanan deprem felaketinde hayatını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Elbette ki böyle felaketlerin yaşanmamasını diliyoruz ama maalesef hepimizin bildiği gibi ülkemiz deprem kuşağında. Bizler deprem kuşağında yaşıyoruz. Ülkemizi yönetenlerin de bir çare bulması, gerekli tedbirleri alması için de buradan çağrıda bulunuyoruz. Uzmanların dediği gibi, deprem öldürmüyor maalesef binalar öldürüyor. Hepimiz çok üzüldük, kalbimiz İzmir’de. Ama şunu gördük ki;şu son 24 saatte bile oraya giden yardımlar, oradaki koordinasyon müthiş derecede bizi mutlu etti. Toplanan yardımlardan tutun, onların koordine edilmesi planlı oldu. Tabii ki bunları yaşamamak istiyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında ne kadar başarılı olduğumuzu bir kez daha görmüş olduk” dedi.

 

HALK KARAOĞLAN İSMİNİ KENDİSİNE ÇOK YAKIŞTIRDI

 

Dönmez “ Bugün 5 Kasım. 5 Kasım 2006 yılında kaybettiğimiz, büyük devlet adamı ve partimizin 3. Genel Başkanı Bülent Ecevit’i en içten duygularımızla anıyoruz. Onu ve kıymetli eşi, Rahşan hanımı özlüyoruz. Mütevazılığın, zarifliğin ve sadeliğin, siyaset sahnesindeki karşılığı olan Bülent Ecevit, Türkiye sevdasıyla harmanladığı yaşamını, eylemleri ve söylemleriyle birleştirebilen liderlik arasında kendisine yer buldu. Bu konuda müstesna bir konum elde etti. Halk Karaoğlan ismini çok yakıştırdığı Ecevit’i çok sevdi; hem 12 Eylül öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin başındayken hem de 12 Eylül sonrasında, Demokratik Sol Parti’nin Genel Başkanı iken ona başkan olma görevini verdi. Kıbrıs’taki Barış Harekatını başlatmasıyla Kıbrıs Fatih’iydi. O aynı zamanda bölücü başı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasını yöneten başkandı ve vatandaşımız ona bu yüzden Kenya Fatihi de dedi. Bunların dışında tanınmış bir şairdi, kalemi oldukça kuvvetliydi. Sayısız şiiri, kitabı ve çevirisi yayınlandı. Hem siyasete hem de edebi yaşama katkıları oldu. Eşi Rahşan Ecevit ile hem manevi olarak hem de siyasal anlamda bütünleşmişlerdi. Beraberce, nevi şahsına münhasır örnek bir aile olmuşlardı. Kibar ve seçkin bir kişilikti. Siyasal yaşama ‘’Sayın’’ hitabını kazandıran liderdi. Bugün bile pek kullanılmayan bir dil, zarafet ve saygı ile iletişim kuran bir siyasetçiydi. Dakikti, verdiği her sözün sıkı takipçisiydi” diye konuştu.

 

DEĞERLERİ UĞRUNA HAPİS YATTI

 

Bülent Ecevit’in inandığı değerlerden hiçbir zaman vazgeçmediğini kaydeden Dönmez “Değerleri uğruna hapis yattı.  Demokratik mücadelenin takipçisi oldu. Doğruluğu tutarlılığı karakterinin en belirgin özelliğiydi. Kitlelerin özgürlüğü ve hakça bir düzen arzusu onu her zaman ayakta tuttu, demokratik bir sosyal düzen arayışı tüm siyasal yaşamının merkezinde yer aldı. Demokratik bir sosyal düzen ararken kazandıkları da oldu kaybettikleri de. Nihayetinde Türk siyasal yaşamında özlenen, örnek alınan ve saygı duyulan bir lider oldu. Kendisini saygıyla ve rahmetle anıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10