Belediye Meclisi, aylık toplantılarını tamamladı

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin kasım ayı toplantılarının ikinci oturumu yapıldı. Meclis Başkanvekili Cengiz Memiş başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplant?

Çerkezköy 6.11.2020 17:32:00 0
Belediye Meclisi, aylık toplantılarını tamamladı

Dünkü oturumda, bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Belediye Meclisi’nin 07 Ekim 2020 gün ve 2020/91 sayılı kararında, Fen İşleri Müdürlüğü’nün 25 Eylül 2020 gün ve 82 sayılı Kent Estetik Komisyonu kararları hakkındaki müzekkeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda Kent Estetik Komisyonu’nun 1. maddesi Atatürk ve Öztrak Caddelerinde kamu kurum ve kuruluşlarına ait 460 adet saha dolabı vb. üstyapı imalatlarının olduğu tespiti yapıldı.

 

YAYA TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK DÜZENLEME

 

Çerkezköy'ün en yoğun yaya trafiğinin yaşandığı bu bölgelerde, söz konusu imalatlar nedeniyle yaya akış trafiğinin olumsuz etkilendiği, engelli vatandaşların erişebilirliğinin engellendiği, büyük ölçüde görüntü kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle bu tip imalatların kaldırılarak yeraltına alınması ve 31 Aralık 2020 tarihine kadar tamamlanacak kentsel tasarım ve peyzaj projesine uygun gerekli çalışmanın yapılması yönünde değiştirilerek onaylanması, Kent Estetik Komisyon kararlarında bulunan diğer maddelerin ise diğer meclislerde görüşülmek üzere çalışmaların devam edilmesine yönünde aldığı tavsiye kararı Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

DİĞER MADDELER DE KARARA BAĞLANDI

 

Daha sonra gündemin ikinci maddesinde yer alan muhtelif parsellerde bulunan belediye hisselerinin satışı hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, 3 adet belediye hissesinin satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı’nın 29 Haziran 2020 gün ve 23858 sayılı Uygulama İmar Planı değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oybirliği ile kabul edilirken, gündemin dördüncü maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 26 Ekim 2020 gün ve 97 Sayılı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporu hakkındaki müzekkeresi ise oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 28 Ekim 2020 gün ve 45 sayılı hibe şirket için meclis kararı alınması hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda oybirliği ile kabul edildikten sonra kasım ayı meclis toplantıları tamamlandı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10