Kırklarelispor'un rakibi Göztepe oldu

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu kura çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda önceki gün gerçekleştirildi. Bir önceki turda güçlü rakibi Ümraniyespor'u ma

9.11.2020 14:00:00 0
Kırklarelispor

Covid-19 tedbirleri kapsamında kulüp temsilcilerinin yer almadığı kura çekimi, TFF Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin ile Ziraat Türkiye Kupası'nı 5 kez ile en çok kazanan futbolcular arasında yer alan, Milli Takımımız ve Galatasaray'ın eski Kaptanı Selçuk İnan tarafından gerçekleştirildi.

 

52 TAKIM YER ALIYOR


Kura çekimi töreninde, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın tarafından teknik bilgilendirmelerde bulunuldu.  Tek maç eleminasyon sistemiyle oynanacak 4. Eleme turunda, 3. Eleme turu müsabakaları sonucunda tur atlayan 43 takım ile Süper Lig'den Çaykur Rizespor, Fenerbahçe, Fraport-TAV Antalyaspor, Gaziantep FK, Gençlerbirliği, Göztepe, İttifak Holding Konyaspor, Kasımpaşa ve Yukatel Denizlispor olmak üzere toplam 52 takım yer alıyor. 4. Eleme Turu müsabakaları; 24, 25 ve 26 Kasım 2020 tarihlerinde oynanacak.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

TFF Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, kura çekiminde yaptığı değerlendirmede, “Ziraat Türkiye Kupası’nda hem geçmiş yıllarda hem ilk 3 turda çok zevkli müsabakalar izledik. TFF olarak marka değerinin yükselmesi bakımından Ziraat Türkiye Kupası’nı çok önemsiyoruz. Kupayı kazanana büyük bir ödül olarak Avrupa’ya katılma fırsatı doğacak. Statlarda maçları eskisi gibi hep birlikte izleyemiyor olsak da ekranları başında futbolseverler, liglerle birlikte kupa maçlarını büyük bir heyecanla izleyecekler. İnşallah tüm takımlar centilmence yarışacaklar, güzel futbol izletecekler. 52 takıma da ayrı ayrı başarı diliyorum. Kupaya sponsor olan Ziraat Bankası’na teşekkürlerimi sunuyorum. Maçlarımızı canlı olarak Anadolu’nun her köşesine ve dünyaya ulaştıran Turkuvaz Medya ve A Spor’a teşekkür ediyorum. Yönetim Kurulu Başkanı ve tüm çalışanlarını kutluyorum” dedi. TFF olarak engelli futboluna çok destek verdiklerini belirtin Erdem, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın deneyimi ile 2020 Bedensel Engelliler Dünya Şampiyonası’nın Türkiye’de düzenlenmesini istediklerini belirtti.  


BAŞARILAR DİLEDİ


TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, 1988 yılında kaptanlığını yaptığı Sakaryaspor ile Türkiye Kupası’nı kazandıklarını hatırlatarak, “Kupa maçlarını kulüpler önemsiyor ama bu maçlar bireysel anlamda futbolculara da kendilerini gösterme açısında çok önemli fırsat sunuyor. Kupa maçlarının heyecanı son derece yüksek. Bu nedenle bu maçların yayınlanması çok değerli bir hizmet. Tüm takımlara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. TFF yönetiminden çok destek gördüklerini belirten Çetin, FGD’de yenilenme süreci başlattıklarını ifade ederek önemli değişimlere imza attıklarını söyledi. Çetin, U19 ve U17 Gelişim Ligleri’ni 2021 yılında oynatmak için çaba gösterdiklerini söyledi. A Milli Takım ve Galatasaray eski Kaptanı, Galatasaray Futbol A Takım Yardımcı Antrenörü Selçuk İnan ise “Kupayı kazanmak gerçekten çok önemli bir onur. Oyuncular sahada mücadele ederler, emek verirler, bazen karşılığını alamazlar. Ama karşılığını aldığında da çok mutlu olursunuz, gurur duyarsınız. Kupa kazanmak da bunlardan birisi. Dolayısıyla kupayı her kazandığında bir çok şeyi hak etmiş gibi hissediyor. O yüzden kupa kazanmanın mutluluğu apayrıdır. Kupada favori yoktur, sürprizler vardır. Herkese başarılar diliyorum” diye konuştu. Futbolun içinde olmaya devam etmeyi tercih ettiğini belirten Selçuk İnan, Türk futboluna teknik adam olarak hizmet vermek istediğini ifade etti. Bir önceki turda güçlü rakibi Ümraniyespor’u mağlup eden TFF 2.Lig temsilcilerimizden Kırklarelispor Süper Lig ekiplerinden Göztepe ile eşleşti. Karşılaşma ise 24-25-26 Kasım tarihleri arasında İzmir’de oynanacak. Kupaya 4. turdan katılan Fenerbahçe, Sivas Belediyespor ile eşleşti. Tek maç üzerinden oynanacak mücadele Ülker Stadı'nda olacak. 4.turda Adana Demirspor – Afyonspor, BB Erzurumspor - Ankara Demirspor, Çaykur Rizespor – Uşakspor, İstanbulspor - Tarsus İdman Yurdu, Bandırmaspor - Darıca Gençlerbirliği, Gaziantep FK - Serik Belediyespor, Ankaraspor – Muğlaspor, Tuzlaspor - Sultanbeyli Belediyespor, Konyaspor - Manisa FK, Altınordu - Çorum FK, Kasımpaşa - 24Erzincanspor, Adanaspor – Sakaryaspor, Boluspor – Kahramanmaraşspor, Denizlispor – Turgutluspor, Hatayspor - Karacabey Belediyespor ,Ankara Keçiörengücü – Kocaelispor, Giresunspor - Niğde Anadolu FK, Bursaspor - 1922 Konyaspor, Antalyaspor – Pendikspor, Eskişehirspor – Kastamonuspor , Gençlerbirliği - Kırşehir Belediyespor, Yeni Malatyaspor - Etimesgut Belediyespor, Kayserispor - Hekimoğlu Trabzon, Fatih Karagümrük - Esenler Erokspor karşılaşmaları oynanacak.

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10