Hayrabolu OSB Müdürlüğü'nde İŞKUR hizmet noktası açılacak

İŞKUR Hizmetlerinin Sunumuna İlişkin Protokol, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü arasında imzalandı.

Hayrabolu 9.11.2020 16:02:00 0
Hayrabolu OSB Müdürlüğü

Protokol kapsamında Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesinde açılacak olan İŞKUR Hizmet Noktasında vatandaşların “ İş arayan kaydı yapılabilecek ve güncellenebilecek.  İş arayanın profiline uygun açık işler sorgulanabilecek. İş başvurusunda bulunabilecekler. İşsizlik Sigortası hizmetlerinden yararlanmak için başvurusu yapabilecekler. İşgücü uyum/meslek edinme programlarına başvuru yapılabilecek. Toplum Yararına Programlara başvuru yapılabilecek. Özel sektör işverenleri işgücü talebinde “ bulunabileceği kaydedildi.

 

İL MÜDÜRLÜĞÜNE GELMEDEN ULAŞABİLECEKLER

 

Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen, ilimizde bulunan organize sanayi bölgeleri ile İŞKUR’un işbirliklerinin artırılmaya devam edildiğini, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce yapılan çalışmaların İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulunun Ekim ayında yapmış olduğu toplantısında görüşüldüğünü, Tekirdağ ilimizde yatırım yapan, yatırım yapacak olan firmaların İŞKUR’la iletişimini hızlandırması, güçlendirmesi, İŞKUR’un istihdam teşvikleri ve SGK’nın prim teşvikleri ile istihdamın arttırılması ve korunması ve için planlamaların yapıldığını ifade etti. Esen “ Hayrabolu’da açılacak olan İŞKUR Hizmet Noktası ile iş arayanlarımızın ve işverenlerimizin İŞKUR hizmetlerine İl Müdürlüğüne gelmeden ikamet ettikleri ilçeden ulaşabilecekler” dedi.

 

Haber/Harun PEHLİVAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10