Atamızı sonsuz saygı ve özlemle andık

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82'inci yılında Çerkezköy'de saygıyla ve minnetle anıldı. 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yuma

Çerkezköy 10.11.2020 15:30:00 0
Atamızı sonsuz saygı ve özlemle andık

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de çeşitli etkinliklerle anıldı.

 

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU

 

Çerkezköy’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri, Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığının çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunma törenine; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Nedim Yılancı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilci Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, kamu kurumlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“TÜRK MİLLETİNİN YÜCE ATASI, ORDUMUZUN EBEDİ BAŞKOMUTANI”

 

Çelenk sunumunun ardından 2 dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu. 2 dakika boyunca ilçede adeta hayat dururken, vatandaşlar ve sürücüler Saygı Duruşuna geçti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu. Çelenk sunma töreni İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri, Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Teğmen Büşra Erol, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.  Erol, “Tüm devletlerin çağın en büyük devlet adamı, kudretli bir komutanı ve askeri dehası olarak kabul ettiği eşsiz lider, asil Türk milletinin yüce atası, ordumuzun ebedi başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82’nci yıl dönümünde, kendisini büyük bir özlem, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Bugün yüce Türk milleti sükut içinde onu sevgi ve saygıyla anmaktadır. Bazı insanlar hizmetlerle, yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler. İşte bu insanlardan biri de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” ifadelerini kullandı.

 

“ÜSTÜN KOMUTANLIK VASIFLARININ GÖSTERGESİDİR”

 

Dünya tarihinin çağlar boyunca üstün nitelikli askerlerin ve devlet adamlarının hayatlarını dile getirdiğini kaydeden Erol, “Fakat askerlik ve devlet adamlığı nitelik ve yeteneğini, bir bütün olarak kendi kişiliğinde toplamış pek az örnek insanın varlığından söz edilir. Atatürk; milli birliğimizi sağlayan eşsiz bir lider, muharebe meydanlarında efsane bir komutan, yeni bir devlet kuran büyük bir siyaset adamı, milletin çehresini değiştiren büyük devlet adamlarından biri olduğuna hiç  şüphe yoktur. Atatürk’ün Conkbayırı’nda askerlerine; ‘Size ben taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve komutanlar gelecektir’ emrini vermesi ve emrinin tereddütsüz bir şekilde yerine getirilmesi, onun üstün komutanlık vasıflarının bir göstergesidir” dedi.

 

 

“GÜCÜNÜ MİLLET SEVGİSİNE DAYANDIRMIŞTIR”

 

Atatürk’ün tarihin seyrini değiştirebilecek üstün meziyetleri sayesinde memleketi, askeri ve siyasi zaferlerle uçurumun kenarından kurtardığını kaydeden Erol, “Atatürk,  Türk toplumunda sadece çağdaşlaşma gereğini gördüğü için değil, bu çağdaşlaşmayı en kısa zamanda gerçekleştirecek yolu gösterdiği ve çağdaşlaşma yolundaki engelleri cesaretle bertaraf ettiği için büyük adamdır. Esasen ‘Modern Türkiye’nin Kurucusu’ sıfatını da işte bu büyüklüğünden almaktadır. Atatürk, milli mücadelenin başından sonuna kadar Türk milletinin yüksek vasıflarına güvenmiş, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu söylemiştir. Gücünü millet sevgisine dayandırmış, kudretli kişiliği ve güçlü ikna kuvvetiyle halkı arkasından sürüklemiş, milli bayrak olan fikirleri, görüşleri ve ölmez eserleriyle tüm dünyada yankı uyandırmış, mazlum milletlerin bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinde manevi kuvvet olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

“İNSANLIK DEĞERLERİNE İÇTEN VE BÜYÜK SAYGISI VARDIR”

 

“Atatürk’ün insanlık değerlerine içten ve büyük saygısı vardır” diyen Erol, “O, bütün insanlığın asırlar boyu övdüğü ve övündüğü meziyetleri kendi toplamıştır. Hayatı boyunca gösterdiği davranışlarda bu meziyetleri sergilemiştir. Şöyle ki; muzaffer başkomutan olarak İzmir’e girdiği gün, önüne serilen düşman bayrağını; ‘Bayrak bir milletin bağımsızlık alametidir; düşmanında olsa saygı göstermek gerekir!’ diyerek, onu yerden kaldırtan, bir milleti hürriyet ve bağımsızlığa kavuşturan büyük eserinin haşmeti karşısında, memleketin büyük sanatkarları, şairleri ve tiyatro sanatçıları elini öpmek istedikleri zaman; ‘Sanatkar el öpmez; sanatkarların eli öpülür!’cevabını veren, Çanakkale şehitleri töreninde, harpte ölen diğer millet askerleri için; ‘Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanları! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur için uyuyunuz!’diyen Atatürk; insan sevgisinin ve insanlık idealinin kolay erişilemeyecek bir örneğidir. Bu davranışlar, onun büyüklüğünü ve engin hoşgörüsünü simgelemektedir” ifadelerini kullandı.

 

 

“DAİMA BİZİMLE BİRLİKTE OLACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUZ”

 

Erol, “İlke ve devrimleri ile zamanın ötesine ulaşan, düşünceleri ile yolumuzu aydınlatan, zorluklar karşısında bizlere mücadele etme, kendine güvenme, başarma azim ve gücü veren ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ve eserleri ile daima bizimle birlikte olacağına yürekten inanıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak; yüreğimizde taşıdığımız vatan ve millet sevgisi, barış ve güvenliği teminatı caydırıcı gücümüz ve üstün disiplin anlayışımızla, güvenliğimizin başında ve asil milletimizin hizmetindeyiz. Eşsiz kahraman büyük önder Atatürk’e sevgimiz, saygımız ve minnetimiz her geçen gün atarak sonsuza kadar sürecektir. Kurduğu Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız. Onun aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz” dedi.

 

SİNEVİZYON GÖSTERİMİ İLE SONA ERDİ

 

Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Duygu Fidan’ın ‘Mustafa Kemaller Tükenmez’ isimli şiirini okuması ile devam eden program, Atatürk konulu sinevizyon gösterimi ile sona erdi.

 

 

 

 

Haber / Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10