Büyükşehirden anlamlı hediye

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82'nci yıldönümünde anlamlı bir etkinliğe imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yurttaşlara "Nutuk&quo

Tekirdağ 10.11.2020 17:34:00 0
Büyükşehirden anlamlı hediye

Belediye otobüslerinde vatandaşlarla bir araya gelerek Nutuk kitabını hediye eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Atamızın aramızdan ayrılışının 82'nci yıldönümünde vatandaşlarımıza anlamlı bir hediye vermek istediklerini belirterek, "Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 82'nci yıldönümünde özlem, rahmet ve saygıyla anıyorum. İstiklal mücadelemize önderlik eden ve güzel yurdumuzu bizlere armağan eden Atatürk, tüm dünyada sevilen ve saygı duyulan bir liderdir" dedi.

 

BU BÜYÜK MİRASI YÜCELTECEĞİZ

 

Türk milletinin en zor çağında tarih sahnesine çıkan Atatürk'ün, istiklal mücadelesine başkomutanlık ettiğini ve silah arkadaşlarıyla birlikte Cumhuriyet'imizi kurduğunu hatırlatan Albayrak, şöyle devam etti: "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyen Atatürk, en büyük eseri olan Cumhuriyet'i, bizlere emanet etmiştir. Bize düşen görev, atalarımızdan devraldığımız bu büyük mirası yaşatmak ve yüceltmektir. Cumhuriyet'imizin, özgürlük, bağımsızlık ve demokrasimizin temeli olduğunun bilinciyle Ata'mızın çizdiği çağdaşlaşma yolunda yürümeye, ilke ve inkılaplarını yeni nesillere anlatmaya devam edeceğiz. Bu anlamda dağıttığımız Nutuk kitaplarının da vatandaşlarımıza bu yolda önemli bir yardımcı olacağını düşünüyoruz."

 

VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlik için memnuniyetlerini dile getiren Tekirdağlılar, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10