Kapaklı'da 'Milli Ağaçlandırma Günü' etkinliği

Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye genelinde düzenlenen "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" seferberliği kapsamında Kapaklı'da  "Milli Ağaçlandırma Günü" etkinliğinde fidanlar t

Kapaklı 11.11.2020 15:03:00 0
Kapaklı

Milli Ağaçlandırma günü dolayısıyla düzenlenen fidan dikme etkinliğine Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

FİDANLARIMIZI TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ

 

Ağaçlandırma etkinliği öncesinde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ‘11 Kasım tarihi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile geçtiğimiz yıl Milli Ağaçlandırma Günü olarak belirlendi. Bu yıl da Orman Genel Müdürlüğü, 7 coğrafi bölgede yer alan 28 Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde üretilen 83 milyon fidanın dağıtımına başladı. Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir bir şekilde yönetmek ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza, gelecek nesillere daha yeşil bir Kapaklı, daha yeşil bir Türkiye bırakmak için bu alanda hep birlikte fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in “Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz” hadisi şerifini hatırlatarak etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLERDE KATILDI

 

Çetin’in konuşmasının ardından etkinlikte Kapaklı Aziz Sancar Anadolu Lisesi ile Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile protokol üyeleri hazırlanan fidanları toprakla buluşturdular.

 

 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10