Hedef; daha yeşil bir Çerkezköy

Her yıl 11 Kasım günü düzenlenen "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında, dün Çerkezköy'de 2 bin 500 fidan dikildi. Ormanları korumak ve sürdürülebilirliği sağlayarak gelecek nesillere da

Çerkezköy 11.11.2020 16:01:00 0
Hedef; daha yeşil bir Çerkezköy

Ağaçlandırılmak üzere Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi'ne tahsis edilen alanda, Orman Genel Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen etkinlikte fidanlar toprakla buluştu. Hallaçlı köyü yolu üzerindeki sahada gerçekleştirilen fidan dikimine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

ABBAN: "PANDEMİDEN DOLAYI KATILIMI SINIRLI TUTTUK"

 

Fidan dikim etkinliğiyle ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, "Bugün 300 fidan dikiyoruz. Ama bölge, 2 binin üzerinde fidan alacak şekilde. Bugün koronavirüs tedbirleri kapsamında çok kalabalık bir şekilde gelmedik. Okullardan belli sayıda öğrenci aldık. 300’e yakın fidan, bugün toprakla buluşacak, ama 2 binin üzerinde fidan buraya dikilmiş olacak. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘buraları öyle yeşillendiriniz ki kör bir insan dahi burada bir yeşillik olduğunu bilsin’ sözü üzerine ben çok fazla ağaç dikilmesini istiyorum. Türkiye’de çıkan ya da çıkartılan orman yangınları nedeniyle büyük üzüntü duyuyorum. Herkesi de ağaç dikmeye davet ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

 

 

AKAY: "ÇERKEZKÖY'ÜN NEFES ALANLARI"

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da yaptığı değerlendirmede, "Çok önemli bir vazifeyi hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Biraz da farkındalık oluşturuyoruz. Ormanların, yeşilin ne kadar önemli olduğunu, zaman zaman çıkan orman yangınlarında içimizin yandığını paylaşıyoruz. Çerkezköy bu anlamda aslında çevresi ormanlarla çevrili bir yer. Biraz daha ormanlarımıza hem sahip çıkmak hem de yeşili, ağacı artırmak, geleceğe dair bu temelleri şimdiden atıyor olmak ve farkındalık oluşturmak adına çok önemli bir organizasyon" dedi. Katılan ve katkı sunan herkese teşekkür eden Akay, "Orman alanlarımızı şehirle buluşturmak zorundayız. Tepe’deki orman alanımız bunlardan bir tanesi. Çerkezköy’ün çevresindeki alanlar; Çerkezköy’ün yaşam alanları, nefes alanları. Hem koruyup kollamak hem de vatandaşla buluşturmak gibi bir görevimiz var. Bununla ilgili hedeflerimiz var" şeklinde konuştu.

 

CANDAŞ: "TARİHİMİZDE ORMANLARIN ÖNEMLİ BİR YERİ VAR"

 

Ağaçlandırılmak üzere tahsis edilen alanda fidan dikimi gerçekleştiren Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş da yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Türk Ocakları Genel Merkezi, milli mücadelenin 100. yılı anısına ülke genelinde geçtiğimiz yıldan beri hatıra ormanı projesi başlattı. Bu projede ülke çapında 65 hatıra ormanı oluşturuldu. Bunların hepsine de Türk büyüklerimizin, Türk milliyetçiliğine hizmet etmiş değerli devlet adamlarımızın isimleri verildi. Biz de buraya Ötüken İlteriş Kağan Hatıra Ormanı ismini vermeyi düşündük. Ötüken, tarihte Türklerin kutsal başkenti. Bu kutsal başkent; Hunlara, Göktürklere, Uygurlara başkentlik yapmış bir yer. Aynı zamanda Ötüken Ormanları vardır, bizim kutsal başkentimiz ormanlarıyla da ünlüdür. İlteriş Kağan da Türklerin yaklaşık 50 yıllık Çin esaretinden sonra kurtaran, derleyip toplayan, 2. Göktürk devletini kuran Türk Kağanıdır. Biz bugün Doğu Türkistan’da Türklere uygulanan soykırımı da biliyoruz. Hatıra ormanına İlteriş Kağan ismini vermemizin sebeplerinden biri de budur. Çin’in Doğu Türkistan’da Türklere yaptığı zulme de dikkat çekmek istiyoruz. Aynı zamanda derlenip toparlanma istiyoruz. Çerkezköy’de de bu hatıra ormanımızı Orman İşletme ile işbirliği halinde oluşturduk." Candaş, “Alanın hazırlanmasında emeği ve katkısı olan Çerkezköy Belediyesi’ne ve Çerkezköy Orman İşletme Şefliğine teşekkür ediyorum. Bugün gerçekleştirdiğimiz fidan dikimine katılan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanımız Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci ve protokol üyeleri ile öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kaydetti.

 

 

CANBAKAL: ÇERKEZKÖY'ÜN DAHA YEŞİL OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Fidan dikim etkinliğiyle ilgili değerlendirme yapan Orman İşletme Şefi Teyfik Canbakal da "Çerkezköy’de ormanlarımız için bulabildiğimiz her yerde, ormanları iyileştirmeye, geliştirmeye yönelik çalışmalarımız kurum olarak devam ediyor. Her sene bu kadar ağaç dikilmesine rağmen, genel müdürlüğümüzün en büyük taleplerinden bir tanesi daha çok fidan dikilecek saha bulunması. Bu sene burası bulundu. Çerkezköy yeterince yeşil bir bölge, ama daha fazla yeşillendirilmesi için elimizden gelen çalışmaları yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

 

Haber  / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10