Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çerkezköy'e lojistik merkezi müjdesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Tekirdağ İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, son 18 yılda Tekirdağ'a toplam 23 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi. ?

Çerkezköy 13.11.2020 18:09:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

AK Parti Tekirdağ 7. Olağan İl Kongresi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Namık Kemal Stadı'nda bugün yapıldı. Koronavirüs testi pozitif çıktığı için kongreye katılamayan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, tek aday olarak girdiği kongreden yeniden il başkanlığına seçildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sık sık sloganlar atıldı.

 

TEKİRDAĞ'A 23 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPILDI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada, geçen 18 yılda ülkeye demokraside ve kalkınmada adeta çağ atlattıklarını kaydederek, şöyle devam etti: "Şehirlerimizin her birini yeni yatırımlarla, eserlerle, hizmetlerle muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkardık. Bu çerçevede son 18 yılda Tekirdağ'a toplamda eski rakamla 23 katrilyon, bugünkü rakamla 23 milyar liralık yatırım yaptık. Eğitimde 3 bin 773 adet yeni derslik inşa ettik. Namık Kemal Üniversitesi'ni Tekirdağ'a kim kazandırdı? Biz kazandırdık. Yükseköğrenim öğrencileri için 3 bin 601 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. Seneye, toplam bin 500 kişi kapasiteli yeni yurtları da hizmete açıyoruz. Tekirdağ'a farklı dallarda 23 spor tesisi yaptık. Biri merkezde, biri Hayrabolu'da, ikisi Çorlu'da olmak üzere 4 millet bahçesi projemiz var. Bunlardan ikisinin yapımı, birinin proje çalışmaları devam ediyor. Çorlu Millet Bahçemizin de ihalesi yapılıp sözleşmesi imzalanmıştır. Hepsini de inşallah en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz."

 

TEKİRDAĞ'A 30 YENİ SAĞLIK TESİSİ İNŞA EDİLDİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ'da ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1.5 milyar liralık sosyal yardım yaptıklarının altını çizerek, sağlıkta ise toplamda bin 460 yataklı 14'ü hastaneden oluşan 30 yeni sağlık tesisi inşa ettiklerini söyledi. Erdoğan, "Ülkemize kazandırdığımız 17'nci şehir hastanemiz olan Tekirdağ Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanemizi tamamlayıp bugün hizmete sunuyoruz. Biraz sonra resmi açılışını yapacağız. Yatak kapasitesi 100 olan Kapaklı Devlet Hastanemizin ihalesi de devam ediyor" ifadelerini kaydetti.

 

OTOYOL PROJESİ ETAP ETAP SÜRÜYOR

 

Toplu konut alanında 6 bin 227 konut projesini hayata geçirdiklerini, bölünmüş yol uzunluğunu ise 87 kilometreden 352 kilometreye çıkardıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'u Çanakkale'ye, sonrasında Kuzey Ege'ye bağlayacak olan ve 1915 Çanakkale Köprüsü'nü de içeren Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin etap etap sürdüğünü vurguladı. Kuzey Marmara Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü'yle Marmara Bölgesi'nin otoyol ringinin tamamlanmış olacağını aktaran Erdoğan, şunları söyledi: "Bugüne kadar buralarda böyle bir şey var mıydı? Bir gidiş, bir geliş yollarda, bu yollarda az mı çile çektik? İstanbul'dan Tekirdağ'a gelene kadar az mı çileler çektik? Elhamdülillah bunların hepsini aştık. Şimdi inşası devam eden Tekirdağ-Malkara ayrımı Barbaros Liman bağlantısı yolunu, Tekirdağ-Hayrabolu yolunu, Çorlu Havalimanı Kavşağı Şerefli Limanı bağlantısını yakında tamamlıyoruz. Tekirdağ il sınırları içerisinden geçen toplam 198 kilometrelik demiryolu hattını da kapsayan, İstanbul'dan başlayıp sınıra kadar giden mevcut demiryolunu yenileyerek modernize ettik. Tekirdağ-Muratlı demiryolunu çift hatlı hale getirdik. Şimdi bir özel sektör firmamız, 50 milyon liralık yatırımla buraya bir yükleme-boşaltma merkezi kazandırdı. Böylece Tekirdağ'dan Avrupa'ya ilk ihracat yük taşıması yapılmış oluyor."

 

 

ÇERKEZKÖY-KAPIKULE HATTI'NIN İNŞA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

Çerkezköy'e yapılan yatırımlara da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asya-Avrupa koridorunun ilk parçasını oluşturan Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projemizle ilgili çalışmalarımız sürüyor. İki kesimden oluşan 2 projenin 153 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule Hattı'nın inşa çalışmalarına başladık. Ayrıca, 76 kilometrelik Halkalı-Çerkezköy hattıyla ilgili hazırlıkla da devam ediyor. Tekirdağ için önemli olduğunu bildiğimiz bir diğer projemiz Çerkezköy Lojistik Merkezi Projesidir. Projenin etüt çalışmaları, fizibilite ve operasyonel çalışmaları tamamlandı. Diğer hazırlıklarla ilgili süreç devam ediyor” dedi.

 

TEKİRDAĞ'A 3 BARAJ VE 4 GÖLET İNŞA EDİLDİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, içme suyu ve sulama hizmetleri için Tekirdağ'a 3 baraj ve 4 gölet inşa ettiklerini ifade ederek, inşa ettikleri tesislerle Tekirdağ'ın 2045 yılına kadar içme suyunu memba suyu kalitesinde temin ettiklerini vurguladı. Son 18 yılda inşa edilen sulama tesisleriyle 22 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarının altını çizen Erdoğan, "İnşası süren sulama tesisleriyle 28 bin dekar mümbit araziyi daha sulamaya açacağız. Tekirdağlı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için 57 adet taşkın koruma tesisi yaptık" şeklinde konuştu.

 

DERİN DEŞARJ PROJESİNİN KARA BORU HATTI TAMAMLANDI

 

Ergene'yi korumak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bölgede dağınık halde bulunan ve çevreyi kirleten sanayi kuruluşları için müşterek atık su arıtma tesisleri kurmak adına harekete geçtik. Tekirdağ'daki 5 adet müşterek arıtma tesisinden Muratlı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arıtma tesisi çalışmaya başladı. Ergene 1, Ergene 2 ve Çorlu 1 organize sanayi bölgelerindeki arıtma tesislerini de tamamladık. Önümüzdeki sene de inşallah Velimeşe Arıtma Tesisini tamamlıyoruz. Ergene Havzası'ndaki arıtılarak temiz hale gelmiş suların Marmara Denizi'ne deşarj edilmesi için derin deşarj projesini de başlattık. Deniz, kara boru hattı ve tünel hattından oluşan projenin kara boru hattını tamamladık. Bugün kara boru hattından arıtılmış sular ilk kez denize deşarj edilecek."

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10