TÜB'ün hatıra ormanı, NKÜ'de yeşerecek

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB)'nin düzenlediği fidan dikim etkinliği Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ)'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. "Hatıra Ormanı Ağaç Dikme Töreni"

Tekirdağ 14.11.2020 15:45:00 0
TÜB

 

 

Düzenlenen törende açış konuşmasını yapan NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, bu etkinliğin birincisinin geçtiğimiz mart ayında TÜB paydaşlarından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde yapılmak istendiğini, ancak pandemi dolayısıyla buna imkân bulamadıklarını kaydederek, “Bugünkü etkinliği de yine ertelemeyi düşündük. Ancak etkinliklerin devam etmesini de istediğimiz için bugünkü etkinliği gerçekleştirmeye karar verdik. Trakya Üniversiteler Birliği kapsamında 2. Hatıra Ormanı etkinliğini bugün kampüsümüzde gerçekleştireceğiz. Hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

 

"BİR CANLIYI BÜYÜTECEĞİZ"

 

Daha sonra konuşan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, şunları söyledi: “Öncelikle bu etkinliğe TÜB Dönem Başkanı olmam dolayısıyla katılmak istedim. Ama onunda ötesinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini bir dost üniversite, değerli rektörünü de bir dost rektör olarak, sizleri de gönülden sevdiğim için katılmayı çok arzu ettim. Bu faaliyeti TÜB kapsamında gerçekleştirmiş olduk. Pandemi dolayısıyla yıl içerisinde yaptığımız faaliyet sayısında azalma olacaktır. Ancak mümkün oldukça bu faaliyetlerimizi azaltmadan yapmak istiyoruz. TÜB olarak yılda ortalama 18 faaliyet yapıyoruz. Önümüzdeki haftaki faaliyetimizi çevrimiçi gerçekleştireceğiz. Bugün ise burada ağaç dikmenin ötesinde bize düşen sorumluluk, bu fidanları büyütmektir. Çünkü bir canlıyı büyüteceğiz. İnşallah Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini daha sonraki ziyaretlerimizde bu diktiğimiz ağaçların büyüdüğünü görürüz,  gölgesinden de istifade ederiz. Yaptığımız akademik çalışmalar elbette ki çok önemli. Ama şu faaliyetin onlar yanında biz yöneticileri çok daha memnun ettiğini söylemeliyim. Bu tür faaliyetleri birer sosyal sorumluluk olarak görüyorum. O yüzden sosyal sorumluluk kapsamındaki faaliyetlerimizin mutlaka artması gerekir. Özellikle de burada ağaç dikmek için bir araya gelmiş olmanın çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Sizlerin de aynı bilinçle bugün burada bizlere katıldığınıza inanıyorum. Bu düşüncelerle etkinliğimize katıldığınız için sizlere şükranlarımı sunar, sağlıklı günler dilerim. Hayırlı olsun”

 

7 FARKLI TÜRDE 150 FİDAN DİKİLDİ

 

Ardından konuşan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, "Birlikten güç doğar' prensibiyle yola çıktığımız Trakya Üniversiteler Birliği, her geçen gün gücüne güç katmaktadır. Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız bu etkinliğimizi, burada açık havada tabiatla iç içe olduğumuz için bu sefer iptal etmeyelim istedik. Bu nedenle niyetimizi Dönem Başkanımız değerli Kırklareli Üniversitesi Rektörümüze ilettik. Sağ olsunlar, onlar da bizi kırmadılar ve kabul ettiler. Dolayısıyla bu etkinliğimizi düzenliyoruz. Hayatın devam ettiğini göstermesi ve bir sosyal sorumluluk projesi olması münasebetiyle etkinliğimiz son derece önemliydi. Katılamayan diğer paydaş üniversite rektörlerimizin selamları var. Etkinliğimizin hayırlara vesile olması dileklerimle, gelecek günlerde buranın öğrencilerimizin ve personelimizin faydalanacağı bir alan olmasını temenni ederim” dedi. Konuşmaların ardından fidan dikimi alanına geçildi. NKÜ Stadyumu çevresinin de ağaçlandırılmasını sağlayan TÜB 2. Hatıra Ormanı ağaç dikme etkinliğinde 7 farklı türde 150 fidanın dikimi katılımcılar tarafından gerçekleştirildi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10