"Süleymanpaşa'da sosyal yardımlar artarak devam edecek"

Bu yılın ilk 10 ayında Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nce yapılan çalışmaları açıklayan Süleymanpaşa Belediyesi; yüz binlerce porsiyon sıcak yemeği evlere ulaştırdıklarını

Süleymanpaşa 16.11.2020 15:20:00 0
"Süleymanpaşa

Ekim ayı sonuna kadarki 10 ay içerisinde, en çok dikkat çeken hizmetin, Süleymanpaşa Belediyesi Op. Dr. Âdem Dalgıç Aşevinde hazırlanıp her gün ortalama bin kişinin evine kadar ulaştırılılan dört kap sıcak yemek olduğunu aktaran belediye, 10 aylık dönemde toplam 249 bin 754 adet dört kap yemeği ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldığını belirtti. Ayrıca aynı dönemde 13 bin 237 adet gıda kolisinin de ihtiyacı olan ailelerin evlerine teslim edildiğini açıklayan Süleymanpaşa Belediyesi, "Yine taziye ve diğer cemiyetlerde 35 bin porsiyondan fazla pilav-ayran ikramı gerçekleştirildi" ifadelerini kaydetti.

 

GİYİM EŞYASI DESTEĞİ VE HOŞ GELDİN BEBEK PAKETLERİ

 

Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Hayır Çarşısı üzerinden 4 bin 577 ihtiyaç sahibi vatandaşa ikinci el ve sıfır giyim eşyası yardımında bulunulduğunu kaydeden belediye, "1 Ocak-31 Ekim arasında hediye edilen toplam giyim eşyası sayısı ise 21 bin 70 oldu. Süleymanpaşa’da doğan her bebeğe hediye edilen Hoş Geldin Bebek paketleri ve diğer yeni doğan hizmetleri de gönülleri fetheden uygulamalar arasında yer aldı. 10 aylık süreçte 2 bin 89 adet; içinde bebek battaniyesi, bebek bezi, hastane çıkışı ve diğer acil bebek ihtiyaçlarının yer aldığı Hoş Geldin Bebek paketinin yanı sıra ihtiyaç sahibi 20 aileye bebek arabası ve 992 paket bebek bezi hediye edildi" açıklamasını yaptı.

 

 

EVDE BAKIM VE KONAKLAMA DESTEĞİ

 

Ayrıca evde bakım hizmeti kapsamında da 10 aylık dönemde 513 evde temizlik ve bakım çalışması gerçekleştirildiği iletilen açıklamada, "Evde bakım, yaşlı ya da herhangi bir sebeple ev hijyenini kendi başına karşılamaya gücü yetmeyen vatandaşların evlerinde, alanında uzman personel tarafından temizlik ve bakım hizmetlerinin yapılmasını kapsıyor. Sokakta yaşamak zorunda kalan ya da kalacak yeri olmayan vatandaşların, anlaşmalı otellerde toplamda 197 gecelik konaklaması Süleymanpaşa Belediyesi tarafından karşılandı. Engelli vatandaşların hizmetinde olan ve randevu sistemi ile çalışan Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOMER) bünyesindeki Engelsiz Taksi ile yürüme engeli bulunan vatandaşlar bin 115 kez evlerinden alınarak diledikleri noktaya ve sonra yeniden evlerine ulaştırıldı" denildi.

 

"HİZMETLER ARTARAK DEVAM EDECEK"

 

Yardımlar kapsamında, hayırsever vatandaşların bağışladığı ve kullanılabilir durumda bulunan 150 adet ikinci el ev eşyasının, yenilemeleri ve temizlikleri yapılarak ihtiyaç sahiplerine teslim edildiği vurgulanan açıklamada, "Vatani görevini yapacak olan ihtiyaç sahibi 210 gence asker paketi hediye edildi" ifadeleri kaydedildi. Süleymanpaşa Belediyesi'nin Gönül Belediyeciliği hizmet anlayışı kapsamında gerçekleştirilen bu hizmetlerinin artarak devam edeceği dile getirildi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10