Çorlu'da afet konteyner sayısı artırılıyor

Afet konteyner sayısını artırmaya odaklanan Çorlu Belediyesi, iki konteyner daha satın aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, belediye olarak afetlere hazırlÄ?

Çorlu 17.11.2020 14:54:00 0
Çorlu

 

Çorlu'nun Kuzey Anadolu Fay Hattı etkisinde olan yerleşim noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Çolpan, şöyle dedi: "Bu fay hattının yüksek miktarda enerji biriktirdiği ve biriken enerjinin büyük miktarının açığa çıkması durumunda 7 ve üzerindeki büyüklükte bir depreme sebep olabileceği konusunda jeofizik mühendisleri tarafından açıklamalar yapılmaktadır. Türkiye bir deprem ülkesidir. Deprem kuşağında yer alan bölgemizde de vatandaşlarımızın afetler konusunda bilinçli ve hazırlıklı olması gerekmektedir. Vatandaşlar ile birlikte kurumların da afetlere yönelik sorumlulukları dâhilinde hazırlıklarını yapması ve yapmış oldukları hazırlıkları geliştirmeleri gerekmektedir."

 

2 KONTEYNER DAHA SATIN ALINDI

 

Çorlu Belediyesi olarak, afetlere hazır bir Çorlu için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Çolpan, afete hazır bir kent olma yolunda büyük gayretler gösterdiklerini kaydederek, şunları söyledi: "Bu kapsamda arama ve kurtarma ekibimizin eğitimlerinde ve yaşanabilecek afetlerde kullanabilmesi için Fen İşleri Müdürlüğü şantiye alanında ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü şantiye alanında konuşlandırılan ve gerektiğinde ihtiyaç noktalarına taşınabilecek iki adet afet konteynerini bu yılın mart ayında satın almıştık. Şimdi bu konteynerlere ilaveten iki adet afet konteyneri daha aldık ve bunlardan bir tanesini Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu tesis alanında, diğerini ise Tenis Kompleksinde konuşlandıracağız. Çorlu Belediyesi ile Afet ve Acil Durumlara Yönelik Proje Komisyonu olarak afetlere hazırlık çalışmalarımızı güncel durumları da göz önünde bulundurarak ve yenilikleri takip ederek sürdürüyoruz"

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10