Çorlu Belediyesi'ne Altın Karınca ödülü

Marmara Belediyeler Birliği'nin (MBB) düzenlediği Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde; Çorlu Belediyesi'nin 'Hanımeli Çarşısı' projesi, Yerel Kalkınma kategorisinde ödüle lâyÄ

Çorlu 19.11.2020 17:19:00 0
Çorlu Belediyesi

MBB tarafından Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de düzenlenen ödül töreninin ardından açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, projenin hazırlanmasına emeği geçenlere teşekkür ederken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğinde hazırlanan Hanımeli Çarşısı projesinin Çorlulu kadınlara umut ve ekmek kapısı olduğunu söyledi.

 

AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SUNUYORLAR

 

Başkan Sarıkurt, şöyle devam etti: "Kadınlarımızın evlerinde ürettikleri elişi, süs, örgü, keçe, kapı süsü, takı, toka, seramik, resim tablosu, yine evde üretilen börek, sarma, baklava ve gözleme gibi gıda ürünleri gibi birçok ürünün satıldığı umut ve ekmek kapısı oldu. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan Çorlulu ev kadınlarımıza ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için Çorlu sınırları içinde muhtelif açık ve kapalı pazar yerlerinde ürünlerini pazarlama imkânı sunduğumuz Hanımeli Çarşısı projemiz kapsamında kadınlarımız haftanın belirli günlerinde açtıkları stantlarda hazırladıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Kadınlarımızın müşterileri daha sık buluşmaları ve satışlarına katkı sunabilmek için belediyemizin imkânları ile ücretsiz müşteri servisi düzenliyoruz."

 

ÇORLU'NUN EMEKTAR VE ÜRETEN KADINLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Hanımeli Çarşısı'nın Çorlu Kent konseyi ile örnek bir işbirliği sonucu hayata geçirildiğini kaydeden Sarıkurt, "Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerini göz önüne alarak hazırladığımız ve uyguladığımız 2020-2024 Stratejik Planı amaçları arasında da yer alan ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından biri olan 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' ile ilişkili bir proje olan Hanımeli Çarşısı projemize sevgisini ve emeğini katan Kent Konseyi Kadın Meclisimize, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze, Strateji Geliştirme Müdürlüğümüze ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de Çorlu’muzun emektar ve üreten kadınları hak ediyor. Hep birlikte nice güzel başarılara imza atmayı diliyorum" ifadelerini kaydetti.

 

10 KATEGORİDE ÖDÜL VERİLİYOR

 

Altın Karınca Ödülleri, MBB tarafından yetkin yerel yönetimler ve yaşam kalitesi yüksek sürdürülebilir kentler oluşturma çabalarına katkıda bulunmak üzere iyi uygulama örneklerinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenleniyor. Marmara Belediyeler Birliği üye belediyelerinin ve iştirak şirketlerinin başvuruda bulunabildiği Altın Karınca’da belediyelerin projeleri yönetişim ve katılımcılık, kentsel planlama ve altyapı, çevre ve atık yönetimi, mimari ve kentsel tasarım, kültür ve sanat, sosyal hizmetler, yerel kalkınma, ulaşım ve hareketlilik, akıllı şehir uygulamaları ve afet yönetimi olmak üzere 10 kategoride ödüllendiriliyor. Bu yıl 381 proje başvurusu değerlendirmeye alınırken, en fazla başvuru alınan kategori “Sosyal Hizmetler” oldu. SKA 11 “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” ve SKA 3 “ Sağlık ve Kaliteli Yaşam” ile ilişkilendirilmiş projelere de yoğun başvuru gerçekleşti. Ödül töreni MBB 2020 Yılı II. Meclis Toplantısı’nın ardından düzenlenirken, ödül töreninde belediye başkanlarına ve proje ekiplerine ödülleri MBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve diğer MBB Encümen Üyeleri tarafından verildi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10