Abban: Öğretmenlik idealizmin en yoğun yaşandığı meslektir

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Abban mesajında "Öğretmenlik idealizmin en yoğun yaşandığı meslektir. Aydın, ileri gÃ?

Çerkezköy 23.11.2020 11:58:00 0
Abban: Öğretmenlik idealizmin en yoğun yaşandığı meslektir

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, "Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir” dedi.

 

ÖĞRETMENLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

 

Abban, "Sevgili öğretmenlerimiz; Öğretmenlik idealizmin en yoğun yaşandığı meslektir. Aydın, ileri görüşlü, kendisiyle ve dünya ile barışık, kendisine ve çevresine sürekli heyecan veren, değişime-gelişime açık, dünyayı kucaklamaya istekli nesiller yetiştirmek değerli eğitimcilerin asıl vizyonu olmalıdır. Çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden hiçbir zaman taviz vermediğinizden ve yetiştirdiğiniz her öğrenciye bu bilinçle yaklaştığınızdan hiç şüphem yok. Tutuşturduğunuz eğitim meşalesi ile dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceksiniz. Uzun bir süredir dünyayı ve ülkemizi ciddi bir şekilde tehdit eden Covid-19 salgınıyla mücadele ediyoruz. Salgın sebebiyle okullardan ve öğrencilerimizden uzağız. Öğrencilerimizin ve ülkemizin bize çok ihtiyacı olduğunu hatırdan çıkarmadan, daha büyük bir fedakarlıkla çalışacağınızdan eminim. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum. Geleceğimizin mimarı tüm öğretmenlerimizin, vatan sevgisi, fikir hürriyeti ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali nesil yetiştirmeleri temennisi ile Öğretmenler Günü’nü içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10