Eğitim-İş: Hamaset değil, adalet istiyoruz!

24 Kasım Öğretmenler Günü'yle ilgili açıklama yapan Eğitim-İş Çerkezköy İlçe Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tabak, "Öğretmenler Günü'nde hamaset değil, adalet istiyor

Çerkezköy 23.11.2020 17:28:00 0
Eğitim-İş: Hamaset değil, adalet istiyoruz!

Öğretmenlerin 24 Kasım'ı pek çok sorunla kutladığını ifade eden Eğitim-İş Çerkezköy İlçe Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tabak, bu günün eğitim emekçileri için sadece bir kutlama değil, seslerini duyurmanın da günü olduğunu kaydetti. Tabak, "39 yıldır ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanan bu tarihin aynı zamanda büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri'nin kendisine verdiği 'Başöğretmen' ünvanını kabul etmesinin yıldönümü olması da bizlerde uyandırdığı hissiyatı büyütmektedir. 24 Kasımlarda öğretmenlere verilen çiçekler, okunan şiirler, gönderilen sevgi mesajları yüzlerimizi güldürse de, ne yazık ki bu güzel gelenekler bile artık öğretmenlerimizin kendisini değerli hissetmesine yetmemektedir" ifadelerini kaydetti.

 

"OECD ÜLKELERİ ARASINDA SON SIRALARDAYIZ"

 

Öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük haklarının emek körü politikalar çerçevesinde her geçen gün biraz daha geriletilmeye çalışıldığını dile getiren Tabak, "Ülkemizdeki eğitim ve bilim emekçileri, OECD ülkeleri arasında ekonomik, sosyal ve özlük haklar açısından son sıralardadır. Geçtiğimiz yıllar içinde eğitim ve bilim emekçilerinin aldıkları maaşlar, rakamsal olarak artmış gibi görünse de enflasyon nedeniyle insanca yaşam seviyesinden daha da uzaklaşmıştır. Satın alma gücü düşen öğretmenlerimizin yarısından fazlası ancak ek işler yaparak geçinebilir hale gelmiştir" dedi.

 

"ÖĞRETMENLER KATEGORİLERE AYRILARAK SÖMÜRÜ ARTMIŞTIR"

 

Ataması yapılmayan öğretmenler ve keyfi disiplin cezalarına da değinen Tabak, şöyle devam etti: "Öğretmenlerin sözleşmeli, ücretli, kadrolu diye kategorilere ayrılması emek sömürüsünü artırmış, modern çağın kölelik sistemini yaratmıştır. Öğretmenleri kendi aralarında bölerek sömürenler, kadro isteyen öğretmenleri azarlayacak cürete ulaşmıştır. Eğitimde giderek dozu artırılan gericileştirme ve piyasalaştırma politikaları da öğretmenlerin kabusu olmuştur. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetine yakışır şekilde nesiller yetiştirmek için okullardaki gerici faaliyetlerle mücadele etmek isteyen öğretmenler cezalandırılır, meslekten koparılır hale gelmiştir." Hükümetin getirdiği 4+4+4 eğitim sistemini de eleştiren Tabak; meslek itibarı zayıflatılan, statüleri düşürülen öğretmenlerin, çok kolay tehdide uğrar, şiddete maruz kalır hale geldiğine dikkat çekti. Tabak, öğretmenlerin taleplerini de dile getirerek, sosyo-ekonomik statülerini yükseltecek önlemler başta olmak üzere bu sorunların en kısa zamanda çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Haber/Hasret KABAK


0282 726 91 91
0282 747 65 10