Yıldırım: Öğretmenler kutlu bir görevin temsilcileridir

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, kişilikli, kendine g

Tekirdağ 23.11.2020 17:58:00 0
Yıldırım: Öğretmenler kutlu bir görevin temsilcileridir

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir, gençler de öğretmenlerin eseridir” sözleriyle öğretmenlik mesleğinin önemini vurguladığını hatırlatan Vali Aziz Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: "Ülkemizin uluslararası alanda, daha da güçlü bir şekilde temsil edilmesi hiç kuşkusuz iyi yetişmiş insan gücüne bağlıdır. Bu da geleceğimizin teminatı, göz bebeğimiz çocuklarımızın, nitelikli bir eğitim almasıyla mümkündür. Bu anlamda en büyük görev de öğretmenlerimize düşmektedir. Bu misyonu en iyi biçimde gerçekleştirmek için de öğretmenlerimizin çağı yakalamış, gelişme ve yeniliklere açık, kendini devamlı yenileyen bir karakterde olması gerekmektedir. Öğretmenlerimizin bu özelliklere sahip olacağına ve devletimizi-milletimizi daha ileriye götürme konusunda her türlü fedakarlığı yapacağına inancım tamdır."

 

"EKSİKLİKLERİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARLA KAPATILACAĞINA İNANIYORUM"

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle Türkiye’de örgün eğitime ara verildiğini anımsatan Vali Aziz Yıldırım, şöyle devam etti: "Eğitim süreci uzaktan eğitimle EBA (Eğitim Bilişim Ağı) web sitesi (www.eba.gov.tr) ve televizyon (TRT EBA TV İlkokul, TRT EBA TV Ortaokul, TRT EBA TV Lise) aracılığıyla yürütülüyor. Öğretmenlerimizin bu süreçte çocuklarımızın uzaktan eğitim sürecindeki eksikliklerini özverili çalışmalarıyla kapatacağına bütün kalbimle inanıyorum. Bu vesileyle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Atatürk’ün dediği gibi; 'Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.”

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10