NAKSAM'dan farkındalık videosu

Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce (NAKSAM) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla merkez kampüste farkındalık etk

Tekirdağ 26.11.2020 14:52:00 0
NAKSAM

 

NAKSAM'ın düzenlediği etkinlik kapsamında, afişler ve günün anlamını simgeleyen turuncu renkli kurdeleler ile kampüs donatıldı. Bu kapsamda ayrıca NAKSAM tarafından bir farkındalık videosu hazırlanarak web sitesinde yayınlandı. NAKSAM Müdürü Prof. Dr. Funda Eryılmaz Açıkgöz'ün sunuş konuşmasıyla başlayan videoda aynı zamanda NAKSAM Yönetim Kurulu Üyesi de olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi N. Esra Saka, “Değiştirilebilir Yazgının Adı: Şiddet Sarmalında Kadın” başlıklı bir sunumda bulunuyor.

 

 

KAMPÜS TURUNCU KURDELELERLE DONATILDI

 

NAKSAM Müdürü Prof. Dr. Funda Eryılmaz Açıkgöz, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, 17 Aralık 1999 tarihinde kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile ilan edilen bir gündür. Bu günün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni, 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde yaşanan bir dizi olaya dayanmaktadır. Kadınlar bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayatı hak ediyor. Biz de bunu bir farkındalığa dönüştürebilmek adına kampüsümüzü turuncu kurdelelerle donattık ve bir video hazırladık.”

 

Videoyu izlemek için tıklayınız. 

 

 

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10