Tekirdağ'da vaka sayısı yüzde 100 arttı

Koronavirüs vaka sayısı, son iki haftada Tekirdağ'da yüzde 100 artış gösterdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vakalar Tokat, Tekirdağ, Adana, Mersin ve Sakarya'da iki haftada yüzde 100, Erzurum'da ise yüzde 5

Tekirdağ 28.11.2020 14:58:00 0
Tekirdağ

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Adana, Mersin, Sakarya, Tokat, Tekirdağ ve Erzurum Sağlık Müdürleri ile online toplantı yaptıklarını kaydetti. Bakan Koca, "Salgının bu illerimizdeki seyri, temaslı takibi, hasta yükü ve vaka artışları üzerinde durduk. Vakalar Tokat, Tekirdağ, Adana, Mersin ve Sakarya'da iki haftada yüzde 100, Erzurum'da ise yüzde 50 artış gösterdi. Tedbirlerden verdiğimiz her taviz, salgınla mücadeleyi zorlaştırıyor. Tedbirin olmadığı yerde tehdit devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 

 

VAKA SAYISI 30 BİNLERE ULAŞTI

 

Vaka sayılarını da açıklamaya başlayan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, Türkiye genelinde günlük koronavirüs vaka sayısı 30 bin sınırına ulaştı. Ağır hasta sayısı 5 bin sınırına yaklaşırken, günlük hayatını kaybeden kişi sayısı da son ganlerde 180 civarında gerçekleşiyor. Kayıpların artmaya devam ettiğini kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tedbirlere sıkı uyarsak, kısıtlama olmadan da mücadele edebiliriz. Yoksa kısıtlamalar kaçınılmaz olur. En güvenli yer evimizdir" dedi.

 

ÇERKEZKÖY'DE VAKALAR ARTIYOR

 

Bu arada Tekirdağ'da en fazla vakanın Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu ve Süleymanpaşa'da olduğu öğrenildi. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına göre kırmızıya dönen söz konusu ilçelerde hastanelerde de yoğunluk yaşanıyor.

 

YENİ YASAKLAR GELEBİLİR

 

İçişleri Bakanlığı'nın son genelgesine göre yurt genelinde denetimler artırılırken, bugün toplanacak olan Bakanlar Kurulu'ndan yeni yasaklar çıkabileceği belirtiliyor. Bakanlar Kurulu'nun, hafta sonu tam kapanma dahil yeni kısıtlamaları gündemine alabileceği kaydediliyor.

 

Haber/Hasret KABAK


0282 726 91 91
0282 747 65 10