Akay, bütçeyle yapılacak yatırımları anlattı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen bütçe ile ilgili konuştu. Akay, Bağlık Viyadüğü için 7 milyon TL, Atatürk Viya

Çerkezköy 30.11.2020 17:33:00 0
Akay, bütçeyle yapılacak yatırımları anlattı

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere yatırım bütçesi, 2021 yılında başlaması beklenen altyapı projeleri ve Tekirdağ’da 3. alan olarak işaretlenen Kızılpınar’daki çöp döküm sahası alanı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

RAKAMLARI ORTAYA KOYALIM DEDİM

 

Akay, “ Sadece Büyükşehir Belediyesi, sınırları Süleymanpaşa Belediyesi'ne ait Şehir Hastanesi'nin çevre yolu düzenlemesi için 7 milyon TL para harcamıştır. Bir yılda ise Çerkezköy’e harcanan para 6 buçuk milyon TL’dir. Ben yolu devrediyorum büyükşehirde veriyorum diyor. Var mı öyle bir şey! Sadece şehir hastanesinin yolları için 6 buçuk milyon lira para harcanmış, sen diyorsun ki bana ‘siyaset yapıyorsun’. Ben de kendisine rakamları ortaya koyalım dedim. Mecliste ki konuşmamda 2014 yılından 2021 yılına kadar ne kadar yatırım yapılmış hepsini koyalım, şaşırıp kalırsınız dedim. Neyse, sonuç olarak Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kavşak 2015 yılından beri yatırım programına ilk kez girdi. Bütçeye konuldu. Mart-Nisan ayında işe başlıyorsun, örneğin 15 milyonu ödedin, bir sonraki yıl da kalanını ödüyorsun. Yani bu ne demek? İşe başlayacağım demek. Kapaklı’daki işler de onun işareti. Bu iş ihaleye çıkacak, yapılacak demek. Senin işler önce olurken biz sesimizi çıkarmayacağız, benim iş önce olurken, siyaset yapıyorsun falan denmez, olmaz öyle bir şey” dedi.

 

 

"KAVŞAK BİZİ RAHATLATACAK"

 

Akay, “Bu yıl içinde Bağlık köprüsü için 7 milyon, Atatürk viyadüğü genişletme için 2 milyon TL, Tepe Kavşağı için 7 milyon TL, meydan altı otopark projesi için 25 milyon TL, BSH Kavşağı kamulaştırması için 1 milyon TL,  yarı olimpik yüzme havuzundan ise 2 milyon 755 bin TL olmak üzere toplam 44 milyon 755 bin TL bütçe ayrıldı. Çerkezköy’ün trafiğini rahatlatacak olan Tepe Kavşak projesi 2021 yılında ihaleye çıkacak. Tepe Kavşak projesinin tamamlanması bizi çok rahatlatacak. Çünkü gittikçe kalabalıklaşan bir şehrimiz var ve Hükümet Caddesi şişti, artık trafik çok fazla arttı. Bunu halletmemiz lazım. 2021 yılında bu işe başlamamız lazım” ifadelerini kaydetti.

 

ETAP ETAP ANA CADDELERDE DEVAM EDECEK

 

Atatürk ve Öztrak caddelerinde yapılacak çalışmalar hakkında da geçtiğimiz günlerde TESKİ ile toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Akay, “Proje kapsamında beş tane içme suyu hattı değişecek. 2 tane kanalizasyon var ve bir de yağmur suyu hattı var. Toplamda sekiz hat değişecek. Yapılacak çalışmalarda 15 kilometre yol tahmin ediyorduk, ama ara sokaklarla birlikte 30 kilometreye çıkıyor. Geçtiğimiz gün TESKİ ile toplantı gerçekleştirerek süreleri ortaya koyduk. Bu iş ne zaman başlayacak? Ne zaman bitecek gibi soruların cevabını da bulduk. Bu iş hiç başlamadan bazı işler daha yapacağız. Altıyol Kavşağı’ndan başlayan çalışmalarımız etap etap ana caddelerimizde devam edecek” şeklide konuştu.

 

"ÇERKEZKÖY’E DEĞER KATACAK"

 

Akay, “Bakanımız geçtiğimiz gün Tekirdağ ziyaretinde hızlı tren ile ilgili konuştu. Hızlı tren Çerkezköy’e gerçekten katma değer katacaktır. Hızlı trenle ilgili en son noktada anlaşmıştık. BSH Kavşağı’nda yapılacak düzenleme ile ilgili büyükşehir belediyesi ve Devlet Demiryolu yetkilileriyle görüştük. Bazı hususlar vardı, çözümleriyle ilgili ilerleme kaydedildi. İlerliyor şu anda. Bize gelen yeni bir şey yok ama Çerkezköy’ün lojistik ve yolcu merkezi olması bekleniyor. Bizim için çok değerli. Bizim mevcut yolcu istasyonumuzda yapılaşacak olması oldukça önemli. İlçemize katma değer katacak. Çalışmaları bekliyoruz” dedi.

 

“BU SORUNUN CEVABI SİYASET”

 

Kızılpınar’a işaretlenen çöp döküm sahası ile ilgili de açıklamasını yineleyen Akay, “Ben Çerkezköy Belediye Başkanı olarak ilçem sınırları içinde ve etrafında çöp sahası istemiyorum. Buranın gerçekten yoğun bir nüfusu var. Nüfusun yoğun olduğu yerlerde yapılmasını istemiyoruz. Çorlu’da da yapılmasının yanlış olduğunu her zaman söyledim. Allah’a şükür gündemde kalma gibi bir niyetim olmadı. Termik santralde de hep birlik olduk. Yaşadığımız yeri kirletecek bir şeye de karşıyız. Şimdi çöp depolama alanı ile ilgili de sorularıma cevap versinler. Hem beni de gündemden çıkartmış olurlar. Benim Çerkezköy’ün başına gelecek felaketlerle ilgili konuşmamdan daha doğal bir şey olamaz. Gelecekler diyecekler ki bana ‘Ben şu gerekçelerden ötürü bu depolama alanını buraya koyuyorum’ Kardeşim memlekette yer mi yok? Neden burayı dayatıyorsun? Neden Süleymanpaşa’da genişleme sahası talebini Çerkezköy’de imar planına işleme talebi oluşturdular, bana biri açıklasın. Sen üçüncü bir yer olarak beni neden işaretliyorsun? Neden? Biri bana bu sorunun cevabını açıklasın. Bu sorunun cevabı siyaset. Başka bir açıklaması yok” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10