'Mesleğim Benimle Gücüm Elimde' projesi finale kaldı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından gerçekleştirilen "Ortak Yarınlar Birlikte Mümkün" proje yarışmasına, "Mesleğim Benimle Gücüm Elimde" projesiyle katı

Çerkezköy 4.12.2020 17:46:00 0

 

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye genelinde 128 başvurunun yapıldığı yarışmada Dijitalleşme Projesi Ödülleri kategorisinde ilk 5’e kaldı. Finale kalanlar için Covid-19’la mücadeleye özel dijital ödül programı düzenlendi. Ödül töreninde proje sahipleri video konferanslarla katılarak projelerini anlattılar.

 

 

İLK BEŞE KALDIK

 

 

Projenin içeriği hakkında bilgi veren okul yetkilileri “ Ülke ekonomisi adına önem arz eden üretim faaliyetlerine, mesleki eğitimin uygulama kısmına ara verilmesi Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak her alanda destekçimiz Çerkezköy OSB değerleri adına göz ardı edilemezdi. Buna bağlı olarak ülkenin her alanda olumsuz etkilendiği süreçte okullarda, işletmelerde gerçekleştirilen mesleki eğitim, oryantasyon, staj ve üretim alanlarındaki çalışmalarını uzaktan ve uygulamalı olarak Birlikte Mümkün anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz projemizin, TİSK Ortak Yarınlar Ödül Programında ‘Dijitalleşme Ödülleri’ kategorisinde 128 proje arasından ilk 5 proje ile finale kalmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Covid-19 döneminde vakaların artışı sebebiyle, mesleki eğitimin ayrılmaz parçası olan uygulamaya dayalı ve sanayinin olumsuz etkilenen üretim kısımları, projemiz kapsamında yer almaktadır. Ülke ekonomisi için bu denli önem arz eden mesleki eğitime ve üretime, bireylerin uzaktan erişimlerine ve sürece müdahil olmalarına imkan sağlamaktır. Böylece Covid-19 salgınının mesleki eğitimde ve sanayide yarattığı olumsuz etkileri en aza indirgemeyi hedeflemekteyiz. Mesleki eğitim alan bireyler, mesleki eğitim veren kurumlar hedef kitlemiz içerisinde yer almaktadır. Bir ay boyunca proje kapsamında eğitim öğretimde seyreltilmiş olarak devam eden uzaktan eğitimin ‘uygulamalı uzaktan eğitim’ olarak tanımlanmasını sağladık.Mesleki ve Teknik eğitim; ülkelerin ekonomik kalkınması ve istihdam politikalarındaki etkisi nedeniyle üzerinde yoğun çalışmaların ve tartışmaların yapıldığı bir eğitim türüdür. Tüm bunlara rağmen ülke genelinde kalifiye eleman ihtiyacının artış gösterdiği gözlemlenmektedir. Ülke ekonomisinin kalkınması adına önem arz eden mesleki eğitimin uygulanması, sektörün üretim faaliyetlerinde iş profesyonellerinin cihazlara ulaşımı yeterince gerçekleştirilememiştir. Bu çalışmaların belirtilen sektör ve okullarda devam ettirmek amacıyla yola çıkılmıştır.TİSK’in, ‘Ortak Yarınlar Birlikte Mümkün, Ortak Yarınlar Bizimle Mümkün’ sloganıyla her sene gerçekleştirdiği kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında proje ödüllerini Covid-19 döneminde de devam ettirerek projemizi gerçekleştirirken bizleri yalnız bırakmadığı için kendilerine teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

 

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10