Şahin: Kalite ve akreditasyona önem veriyoruz

Tekirdağ NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, "Eğitim öğretimin kaliteli olması, üniversitemizin öğrenciler tarafından tercih edilebilirliği konusunda son derece önem arz etmektedir. Bu nedenle kalite ve

Tekirdağ 4.12.2020 18:08:00 0
Şahin: Kalite ve akreditasyona önem veriyoruz

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademik genel kurul toplantıları yapıldı. Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 2020-2021 akademik genel kurul toplantısı Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin'in katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker ve Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Özyavuz ile akademik personel katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada kısaca fakülteyi tanıtan Dekan Prof. Dr. Murat Özyavuz, geçen akademik yılın değerlendirilmesi ile mevcut eğitim-öğretim yılına ait akademik ve idari durumu gösteren sunum gerçekleştirerek, planlanan çalışmalara değindi.

 

 

BAŞARISINDAN DOLAYI FAKÜLTEYİ KUTLADI

 

Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin ise konuşmasına pandemi dolayısıyla bugüne kadar hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları ve ön saflarda yer alan herkes olmak üzere, İzmir depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anarak başladı. Şahin, “Gönül isterdi ki bu toplantıyı yüzyüze yapalım. Ancak pandemi nedeniyle bu şekilde gerçekleştiriyoruz. En kısa zamanda toplantılarımızı eskisi gibi gerçekleştirmeyi ümit ediyorum” şeklinde konuştu. Şahin; Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin bu yıl 10. yılı olması ve Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR)’ın gerçekleştirdiği Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) 2020’de fakülte olarak ilk üçte yer almaları dolayısıyla dekan Prof. Dr. Murat Özyavuz ve fakülte mensuplarını kutladı. Ardından akademisyenlere tek tek söz vererek, düşünce ve taleplerine dair karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Öğretim üyelerinden bilimsel dergilerde yer alacak daha fazla akademik yayın talebinde bulunan Rektör Şahin, çeşitli projelerle şehre katkılar sunan fakültenin öğretim üyelerini tebrik etti.

 

 

"FAKÜLTENİN AKADEMİSYENLERİ AYNI ZAMANDA SANATÇI"

 

NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker ve Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı da fakültedeki akademisyenlerin aynı zamanda birer sanatçı olduklarının bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, taleplere dair çözümlerini dile getirdiler. Uzaktan eğitim, fiziksel kapasite ve fakülteye dair diğer konuların değerlendirilmesinin ardından, akademisyenler de toplantı sayesinde görüşlerini paylaşma fırsatı buldukları için memnuniyetlerini ifade ettiler. Daha sonra, çevrimiçi gerçekleşen Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı sona erdi.

 

 

İİBF AKADEMİK GENEL KURULU YAPILDI

 

 

Öte yandan NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) akademik genel kurul toplantısı da yapıldı. Rektör Şahin'in katılımıyla uzaktan erişim yolu ile yapılan toplantıda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker, Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rasim Yılmaz ve akademik personel katıldı. Toplantıda ilk olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rasim Yılmaz, akademik yıl değerlendirilmesi, eğitim-öğretim faaliyetleri ve idari faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Pandemi sürecini değerlendiren Rektör Şahin ise “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz bizim değer verdiğimiz, kıymet verdiğimiz birimlerimizden bir tanesi. Özellikle eğitim öğretim konusunda tüm birimlerde olduğu gibi sizlere de 23 Mart tarihinde asenkron, 30 Mart tarihi itibari ile senkron olarak geçtiğimiz online eğitim konusunda gösterdiğiniz hassasiyetve sürecin sorunsuz ilerlemesine katkı sağladığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

"EĞİTİM ÖĞRETİM KALİTESİ TERCİHTE ÖNEMLİ"

 

 

Şahin, şöyle konuştu: “Eğitim öğretimin kaliteli olması, üniversitemizin öğrenciler tarafından tercih edilebilirliği konusunda son derece önem arz etmektedir. Bu nedenle kalite ve akreditasyon konusuna Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak önem veriyoruz. Kalite ve akreditasyon sadece birimlerin yöneticilerinin değil; tüm personelin önem vermesi gereken bir konu. Dolayısıyla tüm personelimizden bu konuda özveri göstermesini bekliyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günlerde koyduğumuz hedeflerin peşindeyiz ve sırasıyla yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz.” Konuşmaların ardından toplantı Şahin ve fakülte öğretim elemanlarının karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu bölüm ile devam etti.

 

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10