Erasmus'ta 7 proje tanıtıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Proje Ofisi Koordinatörlüğü, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından organize edilen Proje Sonuçlarının Y

Tekirdağ 6.12.2020 16:59:00 0
Erasmus

Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Koordinatörü Rana Kasapoğlu Önder'in moderatörlüğünde düzenlenen toplantıya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sinan Yıldız ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı. NKÜ Proje Ofisi Koordinatörlüğü Personeli Ali Çağlar Karabıyık'ın katıldığı toplantıda, Erasmus+ programı çerçevesinde yürütülen göç ve mülteci teması kapsamında seçilen yedi projenin tanıtımı yapıldı ve proje çıktıları paylaşıldı.

 

TÜRKİYE, EN ÇOK PROJE BAŞVURUSU YAPAN ÜLKE

 

Yaklaşık 2.5 saat süren toplantının açılış konuşmasını yapan Ulusal Ajans Başkanı Astarcı, Türkiye’nin en fazla proje başvurusu alan ülke olduğunun altını çizerek, 2021-27 yeni Erasmus+ döneminde özellikle dijitalleşmeye önem verileceğini söyledi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakçı ise Erasmus+ programının AB ve Türkiye ilişkileri açısından önemine değinirken, yeni dönemde daha sadeleştirilmiş proje süreçleri ile özellikle iklim değişikliği ve demokratik hayata katılım gibi temaların ağırlık kazanacağını vurguladı. Bilgilendirme toplantısı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10