Nişancı: Asgari ücret net 3 bin 300 lira olmalı

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, asgari ücretin net olarak 3 bin 300 lira olması gerektiğini söyledi.

Tekirdağ 8.12.2020 12:48:00 0
Nişancı: Asgari ücret net 3 bin 300 lira olmalı

Pandemi sürecinin tüm dünyada kayda değer ekonomik sonuçlara yol açtığının altını çizen Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, partisinin hükümete önerileriyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Nişancı, "Esnafın kira, elektrik, su, doğalgaz gibi genel giderlerinin yarısı salgın süresi sonuna kadar devlet tarafından üstlenilmeli, yarısı için de 1 yıl ödemesiz ve faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır. Geliri olmayan işletmelerin tüm vergi ve sigorta yükümlülükleri salgın sürecinin bitimine kadar durdurulmalıdır. Tüm işletmeler için kira stopajları salgın dönemi boyunca kaldırılmalıdır" dedi.

 

ESNAF VE ÇALIŞANLAR İÇİN ÖNERİLER

 

17 Nisan 2020 tarihinden sonra işe girmişÌ§ ve/veya ücretsiz izne gönderilmişÌ§ çalışanların da 7244 sayılı kanun kapsamına alınarak, Nakdi Ücret Desteğinden faydalanması gerektiğine dikkat çeken Nişancı, şöyle devam etti: "Salgın süreci kapsamında SGK prim ödemesi tahakkuk ettirilmemişÌ§ çalışanlar için emekliliğine ilişkin sigorta priminin devlet desteğine alınması ile emeklilikte gün kaybının önüne geçilmelidir. Aynı şekilde işverenler için de salgın sürecindeki Bağ-Kur primleri hibe destek kapsamına alınmalıdır. Vatandaşlarımızın 7256 sayılı yasa kapsamına giren borçlarının ödeme başlangıç tarihleri 1 yıl ertelenmeli ve 60 eşit taksite bölünerek ödeme kolaylığı sağlanmalıdır. Maliye e-haciz işlemini 1 yıl boyunca uygulamamalıdır. 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamındaki alacaklara ilişkin icra takipleri de durdurulmalıdır.’’

 

"ASGARİ ÜCRET 3 BİN 300 LİRA OLMALI"

 

Böyle bir süreçte asgari ücretin en az 3 bin 300 TL olması gerektiğini ifade eden Nişancı, "Asgari ücreti, vergilerini de tekrar düzenledikten sonra net olarak 3 bin 300 TL’ye muhakkak çıkarınız. Sağa sola, yandaş müteahhide, israf yatırımlarına, çarçur ettiğiniz kaynaklarımıza dağıttığınız rakamlara göre 3 bin 300 TL devede kulaktır" dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10