NKÜ, Namık Kemal kitabını tanıttı

Düşünceleri ve çağları aşan fikri çabaları ile Türk toplumunun ve devletinin varoluş ve kudret mücadelesinde büyük öneme sahip olan Namık Kemal'in hayatı, düşünceleri ve eserlerini konu edinen ki

Tekirdağ 8.12.2020 12:53:00 0
NKÜ, Namık Kemal kitabını tanıttı

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin'in öncülüğünde, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş'ın yürütücülüğünde ve çok sayıda bilim insanının katkılarıyla hazırlanan eserde Namık Kemal'e ilişkin her konu detaylı bir şekilde incelendi. NKÜ'den yapılan açıklamaya göre, temel referans kitap kategorisinde değerlendirilebilecek bu kapsamlı ve hacimli çalışma, aynı zamanda ilk defa bilim dünyasına sunulan ve Namık Kemal ile ilgili son derece önemli 9 ayrı belgeyi de içeriyor.

 

NAMIK KEMAL'İN ÇOK YÖNLÜLÜĞÜNE VURGU

 

Rektörlük makamında gerçekleşen tanıtım programında konuşan Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, “Namık Kemal, hem döneminin fikir, siyaset, kültür geleneği açısından önemli bir tanık, hem de Türkiye’nin gelecekte şekillenmesinde önemli fikri aktörlerden birisi olmuştur. Tüm bu nedenle Namık Kemal; aydın, münevver, fikir adamı, gazeteci, edebiyatçı, şair, tiyatrocu, siyasetçi, devlet adamı, bürokrat unvanlarını hak ederek kazanmış birisidir. Ancak tüm bunların ötesinde toplumu ve devleti adına mücadeleci tavrı ve yüklendiği sorumluluk bilinci açısından son derece müstesna bir şahsiyettir” dedi. Şahin, üniversitenin ismini taşıyan ve her Tekirdağlının hemşerisi olmakla onur, büyük milletimizin ise evladı olmakla gurur duyduğu Namık Kemal'in düşüncelerini ve eserlerini konu edinen bu çalışmanın ve içerdiği belgelerin bilim çevrelerinde gerekli ilgiyi göreceği inancında olduğunu ifade etti.

 

 

KİTAP 530 SAYFADAN OLUŞUYOR

 

Rektör Şahin, Namık Kemal'in, milletin ve devletin en zor zamanlarında “Bağrına düşman hançeri dayanmış vatanı kurtaracak yok mu?” diye seslendirdiği o yüce çağrısına, “Vatanı o hançerden kurtaracak bulunur” diye cevap veren kişinin Gazi Mustafa Kemal olmasının son derece önemli ve anlamlı olduğunu vurguladı. Şahin, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Vatan Şairi Namık Kemal'i tüm boyutlarıyla anlama ve tanıma çabalarına katkı sağlamak için bu kitap çalışmasını başlatmıştır. Vatan Şairimizi rahmetle anıyor, sanat ve fikir dünyasına katkıları için şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kaydetti. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş da kapsamlı ve derinlikli bir kaynak eseri ortaya koymaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. 530 sayfadan oluşan Namık Kemal kitabında, farklı üniversitelerde çalışan ve Namık Kemal konusunda yetkin 32 akademisyenin 30 makalesi ve bilim çevrelerinin ilk defa göreceği 9 ayrı belge yer alıyor.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10