HES kodu olmayan pazara alınmıyor

Çerkezköy Halk Pazarı'na girişlerde koronavirüs tedbirleri kapsamında HES kodu uygulamasına bugün itibariyle geçildi. HES kodu olmayanlar pazara alınmazken, bazı vatandaşlar ise "Haberimiz yoktu", &quo

Çerkezköy 10.12.2020 14:29:00 0
HES kodu olmayan pazara alınmıyor

 

 

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ve Tekirdağ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda, 1 Aralık’tan itibaren pazar yerlerinde zorunlu hale getirilen HES kodu uygulaması, Çerkezköy Halk Pazarı’nda da bugün itibariyle uygulanmaya başlandı.

 

 

KODU OLMAYANLAR KİMLİK NUMARASI İLE SORGULANDI

 

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çerkezköy Halk Pazarı’na girişlerde vatandaşların HES kodunu kontrol etti. HES kodu olmayan vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını söyleyerek pazara alınırken,  "Kimliğimi unuttum" diyerek pazara girmek isteyen vatandaşlar ise geri çevrildi. HES kodu olmayan vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu. Kimi vatandaşlar HES kodunun çok saçma olduğunu söylerken, kimi ise; "Hemen bir şey alıp çıkacağım", "Çocuğumla geldim, evim uzak, bu seferlik mazur görün", "Telefon kullanmıyorum" ve "HES kodundan haberim yok" gibi gerekçelerle pazara girmek istedi. Öte yandan, zabıtaya fark ettirmeden içeri girmek isteyen vatandaşlar da güvenlik görevlileri tarafından uyarılarak geri çevrildi.

 

 

PAZAR ESNAFI RİSKSİZ

 

Tezgahların başında kalabalık oluşturan vatandaşları da zabıta ekipleri sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda uyardı. Pazar esnafının HES kodları da zabıta ekipleri tarafından tek tek kontrol edildi. Yetkililer, pazar esnafından risk taşıyan kimsenin olmadığını kaydetti. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kuş uçurtmadığı pazar alanında, ayrıca sık sık maske ve sosyal mesafe konusunda anonslarla vatandaşlar uyarıldı.

 

 

“PAZAR GÜVENLİ OLDU”

 

Uygulamanın çok iyi olduğunu belirten pazar esnafları, “Alışveriş yapmaya gelen müşterilerin koronavirüs riski taşıyıp taşımadığını bilmiyorduk. Bu şekilde HES kodu kontrolü ile içeri alınmaları biz esnafların içini rahatlattı. Bazen sosyal mesafe konusuna dikkat edilmese de genel olarak herkes maskesini takıyor. Şu dönemde koronavirüs vaka sayıları yükselişe geçmiş durumda. Herkesin çok daha dikkatli olması gerekiyor. HES kodu uygulamasına geçilmesi hem bizler açısından hem de müşteriler açısından çok iyi oldu. Müşteriler gönül rahatlığıyla gelip alışverişlerini yapabilecek. Bizler de gelen müşterilerimizin koronavirüs taşımadığını bilerek satışlarımızı yapacağız. Pazar güvenli oldu” dediler.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10