Şarköy'de kış lastiği uygulaması yapıldı

Şarköy'de polis, otobüs ve çekici türü araçların lastiğini "kumpas" adı verilen aletle ölçerek kış lastiği denetimlerine başladı.

Şarköy 10.12.2020 14:49:00 0
Şarköy

Şarköy’de kış lastiği denetimleri başladı. 1 Aralık itibariyle polis ekipleri, ticari araçlar için başlattıkları kış lastiği denetimlerinde standartlara uymayan lastiklerle yola çıkan sürücülere 776 lira ceza uyguluyor. 1 Aralıkla birlikte şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulaması da başlamış oldu. Kış mevsiminin kar ve buzlanmayla geçtiği Trakya’da Şarköy girişinde  bulunan uygulama noktasında sürücülere yönelik uygulama yapıldı. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar, Şarköy Emnityet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri tarafından Şarköy girişinde uygulama noktasında durdurularak denetim gerçekleştirildi.

 

POLİS, "KUMPAS" KULLANIYOR

 

Polis, denetlediği otobüs ve çekici türü araçların lastiğini "kumpas" adı verilen aletle ölçüyor. Yapılan uygulamada ayrıca araç sürücülerine koronavirüs tedbirleri kapsamında 'HES' kodu sorgusu da yapıldı. Şarköy İlçesi Emniyet Müdürlüğü Trafik Teccil ve Denetleme Büro Amiri Enes Çakıcı, araç sürücülerini kış lastiği uygulaması hakkında bilgilendirdi. Kış lastiği diş derinliğinin 4 milimetrenin altında olmaması gerektiğini belirten Bozkurt, kurallara uymayanlara 776 lira ceza kesileceğini kaydetti.

 

"DEĞİŞTİREMİYORUZ"

 

Ağır vasıta şoförü Orhan Bingöl ise ekonomik nedenlerin kış lastiği kullanma şartlarını zorlaştırdığını belirterek, “Kış lastiği uygulaması çok güzel, ama ekonominin biraz zor durumda olmasından dolayı yeterli seviyede lastiklerimizi değiştiremiyoruz. Bu türlü bir sıkıntımız var. Ama lastik, kışın hayati önem taşıyor. Kış lastiği olmadığı zaman zincirde fayda etmiyor” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10