Sarıgül: Trakya'yı Balkanlar'ın Dubai'si yapacağız

Tekirdağ'da parti kurucuları ve il başkanları ile genişletilmiş Trakya bölge toplantısına katılan TDH Lideri Mustafa Sarıgül, "Ülkemizin 7 bölgesi için 7 projemiz var. Bugün onların birincisini Traky

Tekirdağ 10.12.2020 16:45:00 0
Sarıgül: Trakya

Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale ve İstanbul'dan katılımcılar ile düzenlenen toplantıda ilk konuşmayı Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Tekirdağ İl Başkanı Turgay Türkoğlu yaptı. Daha sonra konuşan TDH Kurucu Üyesi Ercan Aşer ise "Tekirdağ Trakya’nın çok güzide bir ili. Binlerce yıldır Trakya’nın ticaret merkezi olmuş bir il. Eski Tekirdağ fotoğraflarına baktığımızda 1600’lü, 1700’lü yıllarda dönemin dünya devi şirketleri Tekirdağ’a gemiler ile gelip burada büyük ofisler açmışlar. Buradan Trakya’nın ürünlerini alıp, yurtdışına götürerek işlemişler ve tüm dünyaya dağıtmışlar. İçimden keşke ben de o dönemde yaşamış olsaydım da, bu gururu ve heyecanı o zamanda yaşamış olsaydım diye geçiriyorum. Şunu bilmenizi isterim ki, Türkiye Değişim Hareketi’nin iktidarında o dönemleri tekrar yaşayarak Trakya’mızı, Tekirdağ’ımızı hak ettiği potansiyele ulaştırarak o gururu hep birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

 

"20 ARALIK'TA BEREKET OLACAĞIZ"

 

Ardından kürsüye gelen TDH Lideri Mustafa Sarıgül, Tekirdağ’da, Trakya’da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Yaptığı konuşmalarda "Çözüm Ankara'nın siyaset koridorlarında değil, Anadolu'da ve Trakya'dadır" ifadelerini sıkça kullanan Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi’nin, Türkiye’yi birleştirecek, büyütecek güç olduğu söyledi. Sarıgül, “Bir tarafta Anadolu var, diğer tarafta Trakya’mız var. Türkiye Değişim Hareketi, Anadolu ve Trakya’yı birleştiren İstanbul Boğazı gibi güçtür. Bugüne kadar hareketimiz dağda, taşta, kentte, köyde, yurdumuzun dört bir yanında bereket ve varlık dedi. Artık harekete değil, bereket olacağız. Dün harekettik, 20 Aralık’ta bereket olacağız” ifadelerini kullandı.

 

"7 BÖLGE İÇİN 7 PROJEMİZ VAR"

 

Trakya’nın, Balkanların Dubai’si olacağını kaydeden Sarıgül, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ülkemizin 7 bölgesi için 7 projemiz var. Bugün onların birincisini Trakya’mızda açıklıyorum. Trakya Balkanların Dubai’si olacak. Bölgeyi alışveriş turizmi ile kalkındıracağız. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde ticaret merkezleri kurulacak. 12 Balkan ülkesinde yaşayan 150 milyon kişi Trakya’ya gelecek. Buralarda yapılacak oteller ile bölge alışveriş turizminin cenneti olacak. Böylelikle oteller kazanacak, esnafımız kazanacak, insanımız kazanacak, Türkiye kazanacak. Balkanların dövizini Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’ne çekeceğiz. Tüm balkanlar buraya akacak. Ticari hareketin olmadığı yerde gelir olmaz. Bu kadar güzel bir Trakya’mız varken neden Balkanların turistlerini bu bölgeye çekemedik? Çünkü değişim yoktu. Artık değişim var! Değişimi Trakya’dan başlatıyoruz. Biliyorsunuz ki, sanayinin kahrını Trakya çekiyor, kaymağını Ankara yiyor. Trakya Türk Sanayisinin kalbi durumunda. Ergene, Çorlu, Çerkezköy ve Lüleburgaz hattında binlerce fabrika var. Bu fabrikalar her şeyi burada üreterek Trakya’ya büyük bir katkı sağlıyor ancak, şirket merkezleri İstanbul ya da Ankara’da olduğu için kazançlarından ödedikleri vergileri oraya ödeniyor. Trakya’da yaşayan vatandaşlarımız bu vergilerden payına düşen hizmetlerden yararlanamıyor. Suyu havası kirlenen Trakya’mız, sanayinin gelirinden hiçbir pay alamıyor. Türkiye Değişim Hareketi iktidarında bunların hepsini inşallah biz düzelteceğiz” dedi.

 

KURULUŞ DİLEKÇESİ 20 ARALIK'TA VERİLECEK

 

Konuşmasının sonunda çevre illerden gelen kurucu üyeleri, il ve ilçe başkanlarını tanıtan Sarıgül, partinin kurumsal kimliğini 17 Aralık’ta açıklayacaklarını ve 20 Aralık’ta kuruluş evraklarını İçişleri Bakanlığı’na teslim edeceklerini ifade etti.

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10