Ergene'de pazarlarda HES kodu uygulaması başladı

Ergene Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı ortamlarda alışveriş yapabilmesi için pazar yerlerindeki denetimlerini artırdı. İlçede kurulan semt pazarlarında H

Ergene 14.12.2020 15:30:00 0
Ergene

Ergene’de vatandaşları koronavirüse karşı korumak, maske ve sosyal mesafe gibi tedbirlerin uygulanmasını sağlamak için ilçe genelinde denetim yapan ekipler, pazarcı esnafının ve pazarda alışveriş yapan vatandaşların HES kodlarını sorguladı. HES kodu olmayanlara uyarıda bulunan ekipler, esnafın ve vatandaşların HES kodu almasını da sağladı.

 

DENETİMLER ARTIYOR

 

Kentte kurulan semt pazarında önlemleri üst seviyede tutan Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, HES kodu uygulamasının yanı sıra pazarlardaki tezgahları tek tek dolaşarak, maskelerini çene altında tutan esnaf ve vatandaşlara yönelik uyarılarda bulundu. Ekipler, maskelerin ağız ve burnu kapatacak şekilde takılmasının gerekliliği konusunda esnaf ve vatandaşları uyardı.

 

 

TIKNAS: KURALLARA UYMALIYIZ

 

Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas, yapılan denetimlerle ilgili olarak, “İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge kapsamında pazar yerlerindeki denetimlerimizi artırdık. Zabıta ekiplerimiz ilçemizde kurulan semt pazarlarında pazarcı esnafımıza ve vatandaşlarımıza HES kodu sorgulamasında bulunuyor. Maske ve mesafe konusunda gerekli uyarılarını yapıyor. Ergene Belediyesi olarak bizler denetimleri ve tedbirleri üst seviyede tutuyoruz, ancak vatandaşlarımızın da kurallara uymalarını ve hem kendi hem de sağlığı adına dikkatli olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10