Öztrak: Kiraları üstlenmek yetmez

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, parti genel merkezinde MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Enflasyonun alıp başını gittiğini belirten CHP'li Öztrak, "Şimdi nihayet e

Tekirdağ 14.12.2020 17:08:00 0
Öztrak: Kiraları üstlenmek yetmez

CHP olarak 16 tedbir daha önerdiklerine dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Bunların neredeyse tamamını diğer ülkeler yapmış. Dünyayı yeniden keşfetmeyin, gelin siz de yapın. Esnafımızın yanında durmaya ona destek olmaya devam edeceğiz. Sarayın sırtını döndüğü memleketimizden insan manzaralarına devam edelim. Samsun'da bir vatandaşımız avucuna 'aş, iş' yazarak canına kıydı. Memleketin dört bir yanından açım diye bağırarak hayatına son vermeye çalışan vatandaşlarımızın haberleri geliyor. Millet artık yokluktan cinnet getiriyor" dedi.

 

"ÇİFTÇİ BORÇLARI YAPILANDIRILSIN"

 

Öztrak'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Çiftçinin borcunu yapılandırın diyoruz, yapmıyorlar. Saray milletin kasasının dibini sıyırdı. Net rezervlerimiz eksi bakiye veriyor. Daha önce hiçbir kriz döneminde böyle bir tabloyla karşılaşmadık. Sarayın kibirlisi hafta sonunda açılış görünümlü ekran şovunda yine CHP hakkında ağzına geldiği gibi konuştu. 'Kasada para kalmadı, şimdi yangından mal kaçırır gibi milletin malı mülkü Katar'a satılıyor' diyoruz, bizi yatırımcı düşmanı ilan ediyor. Sonra da sıkılmadan akıl veriyor. Size kim inanır? Zamanında biz sizi uyardık. Bizi dikkate almadınız. Kendi düşen ağlamaz. Yatırımcı hukuksuzluktan kaçar, ihaleler hak edene değil yandaşa giderse kaçar, can ve mal güvenliği yoksa kaçar.

 

"BİR NESLİ KAYBEDİYORUZ"

 

Bu ülkede milyonlarca vatandaşı asgari ücrete mahkum ettiler. Salgında çalışanların kıdem tazminatını bile gasp etmeye yeltendiler. Ülkeyi yönetemeyen saray, uzunca bir süredir algıyı yönetmeye çalışıyor. Sayıları gizleyerek yüzlerce vatandaşımızın ciddiye almamasına hayatını kaybetmesine neden oluyorsunuz. Sağlık Bakanı da Bilim Kurulu da bu gerçeği vatandaştan kaçırma operasyonuna ortak edilmiş durumda. Bir nesli kaybediyoruz, tedbir alın diye bağırıyoruz. Tüm dünya okullarını açık tutmanın derdinde, biz ise patinaj yapıp duruyoruz."

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10