Kaplan, kapalı işyerlerine gelen atık toplama bedellerini sordu

Pandemiden dolayı yaklaşık 10 aydır tamamen veya kısmen kapalı olan iş yerleri bulunduğuna dikkat çeken İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, "Buralara aylardır faaliyetteymiş gibi Evsel Katı Atı

Tekirdağ 15.12.2020 13:06:00 0
Kaplan, kapalı işyerlerine gelen atık toplama bedellerini sordu

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi Enez Kaplan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na verdiği önergede, atıksu ve evsel katı atık hizmetlerine ait ücretlendirmenin neye göre yapıldığını sordu. Konuyla ilgili hazırlanan yönetmeliğe değinen İYİ Parti'li Kaplan, "Atıksu altyapı tesisleri ile evsel katı atık bertaraf tesislerinin kurulması, bakımı, onarımı, işletilmesi, kapatılması ve izlenmesi, bu tesislerle ilgili olarak verilen tüm hizmetleri karşılayabilecek tam maliyet esaslı tarifelerin; atıksu altyapı yönetimleri, büyükşehir belediyeleri ve belediyeler tarafından belirlenmesi, ayarlanması ve uygulanması yoluyla çevresel altyapı hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlanması amacıyla söz konusu yönetmelik 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 11'inci maddesine ve 10/7/2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 97 nci ve 103 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanmış" dedi.

 

"İPTAL ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?"

 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaklaşık 10 aydır tamamen kapalı veya kısmen kapalı olan işletmeler olduğuna dikkat çeken Kaplan, şöyle devam etti: "Buralara aylardır faaliyetteymiş gibi Evsel Katı Atık Toplama ve Taşıma Bedeli İhbarnamesi gelmekte. Her ne kadar tahsilat belediyeler tarafından yapılmakta ise de tarifelerin belirlenmesinde örnek alınabilecek Kılavuz Kitaplar Bakanlığınızca hazırlanmakta ve yayımlanmaktadır. Bu bağlamda; atıksu ve evsel katı atık hizmetlerine ait ücretlendirme neye göre yapılmaktadır? İşletmelerden talep edilen Evsel Katı Atık Toplama ve Taşıma Bedelinin içinde bulunduğumuz zorlu sürecin bitişine kadar iptal edilmesi ile ilgili herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Bakanlığınızca belirlenen tarifelerin taban ve tavan fiyatlarında indirim yapılması ile ilgili çalışmalarınız var mıdır? Var ise bunlar nelerdir? Yok ise konu ile ilgili çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?"

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10