Tekirdağspor lidere diş geçiremedi 25-29

Hentbol Kadınlar 1.liginde zirve mücadelesi veren Tekirdağspor evinde lider Egespor'u konuk etti. Ligde mağlubiyeti bulunmayan rakibi karşısında ilk devre iyi bir oyun ortaya koyan Tekirdağspor Hentbol Takımı son dakik

21.12.2020 11:09:00 0
Tekirdağspor lidere diş geçiremedi 25-29

Kapaklı Anadolu Lisesi Spor Salonunda oynanan karşılaşmayı Hasan Tiryaki ile Mehmed Sinan Çoban yönetti.  Tekirdağspor karşılaşmaya Sevim Ay, Alev Mercan, Dijle Karahan, Berfin Yaylı, Nuran Altıparmak, Ayşe Dik, Buse Güner, Nedret Katar, Leyla Tansalıç, Songül Tezkorkmaz, Ayşenur Durmaz, Kübra Akçayoğlu, Leyla Gümüşsoy, Sevil Ay ve Buse Ayaz kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Ego Spor Kulübü ise Gülay Türk, Funda Baş, Emine Eda Nur Özsoy, Açelya Kara, Buse Dündar, Tuğba Nur Efe, Merve Bayrak, Burcu Yavaş, Müteber Albayak, Gökçe Göksel, Aysu Kübra Köylü, Hatice Işık, Yasemin Kaya kadrosu ile çıktı.

 

MAÇA İYİ BAŞLADI

 

Maça mutlak galibiyet parolası ile çıkan Tekirdağspor ilk dakikalarda itibaren savunmada hata yapmaya çalıştı. Karşılaşmanın ilk golü ise Ego Spor Kulübü’nden Burcu Yavaş’tan geldi. İlerleyen bölümlere doğru toparlanan Tekirdağspor tecrübeli oyunculaır Songül ve Sevil ile goller bularak karşılaşmada öne geçti. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Tekirdağspor ceza sahası dışından Alev’in golüyle skoru 3-1 yaptı.

 

GOLLER ARKA ARKAYA GELDİ

 

Karşılaşmada iki farklı mağlup duruma düşen Ego Spor Kulübü ilerleyen bölümlerde savunmada hata yapmadı. Rakibinin sık sık hata yapmasını iyi değerlendiren konuk ekip Funda ve Gülay ile goller bularak karşılaşmada 4-3 öne geçti. Tekirdağspor Alev ile yeniden skoru 4-4’e getirirken, Ego Spor Kulübü karşılaşmanın 12’inci dakikasında golcü oyuncusu Funda ile skoru 5-4 yaptı. Karşılıklı kaydedilen gollerle büyük çekişme halinde devam eden karşılaşmanın ilk devresinin ilerleyen bölümlerinde Ego Spor Kulübü farkı ikiye çıkarttı. Oyunda tekrar toparlanan Tekirdağspor Sevil ve Leyla ile üst üste iki gol bularak 20’inci dakikada skoru eşitledi. Tekirdağspor ilk devrenin ilerleyen bölümlerinde Sevim ile bir gol daha bularak karşılaşmada 9-8 öne geçerken, bu gole konuk ekip Gülay ile karşılık verdi. Karşılıklı kaydedilen gollerle devam eden karşılaşmanın ilk devresinin uzatma dakikalarında sahneye çıkan Ego Spor Kulübü’nden Yasemin şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 11-10 yaptı.

 

SON DAKİKALARDA OYUN DİSİPLİNİNDEN KOPTU

 

Karşılaşmanın ilk devresini 11-10 mağlup kapatan Tekirdağspor karşılaşmanın ikinci devresinin hemen başında Leyla ile skoru eşitledi. Bu gole Ego Spor Kulübü Yasemin ile bir gol bularak karşılaşmada yeniden öne geçti. Karşılıklı kaydedilen gollerle devam eden karşılaşmanın ikinci devresinin ilk 15 dakikası 17-17’lik eşitlik ile devam etti. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerine doğru oyunda ağırlığını ortaya koyan konuk ekip üst üste hücumlardan boş dönmeyerek aradaki sayı farkını açmayı bildi. 20’inci dakikada farkı üç sayıya çıkartan Ego Spor Kulübü Tekirdağspor’un hatalarını iyi değerlendirerek skoru bir anda 25-20’ye getirdi. Kalan dakikalarda farkı indirmek için mücadele eden Tekirdağspor istediği oyun ortaya koyamayarak karşılaşmadan 29-25’lik skor ile mağlup ayrıldı.

 

İKİNCİ MAĞLUBİYETİNİ ALDI

 

Ego Spor Kulübü bu galibiyet ile dokuzuncu maçında dokuzuncu galibiyetini elde ederken, Tekirdağspor ise bu sezon ikinci mağlubiyetini alarak 14 puanla ikinci sıradaki yerini korudu. Ego Spor Kulübü’nde Funda Baş attığı yedi golle takımını galibiyete taşıyan isim olurken, Yasemin 6, Burcu 5,Gülay 5,Açelya ve Gökçe 2,Hatice ve Buse ise birer gol kaydetti. Temsilcimiz Tekirdağspor’da Songül kaydettiği dokuz golle ayakta kalan isimler arasında yer alırken, Leyla ise 4 gol kaydetti. Ligin gol kralları arasında yer alan Sevil Ay üç golde kalırken, Kübra 3,Alev 3,Buse 2,Nedret ise birer gol kaydetti.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10