NKÜ'nün ürettiği dezenfektanlara ilgi artıyor

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin (NKÜ) ürettiği dezenfektanlara il genelindeki belediyeler yoğun ilgi gösteriyor. Süleymanpaşa Belediyesi'nin ardından Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da NKÜ Rekt?

Tekirdağ 21.12.2020 16:25:00 0
NKÜ

Rektör Şahin'i makamınad ziyaret eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, pandemi sürecinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin halk sağlığına verdiği önem ve katkılardan dolayı Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin'e teşekkür etti.

 

İSTENİLEN MİKTARDA ÜRETEBİLECEK POTANSİYELE SAHİBİZ

 

Rektör Şahin, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Araştırma Laboratuvarlarında yüksek kalitede toz granül yer ve yüzey dezenfektanı üretimi gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak ‘Halka hizmet; hakka hizmettir’ anlayışıyla çalışıyoruz” dedi. Şahin, “Üniversitemiz milletimizin ve şehrimizin hizmetindedir. Şehrimize katkı hem görevimiz hem de onur sebebimizdir. İstenilen miktarda üretim gerçekleştirme imkân ve potansiyele sahibiz” şeklinde konuştu. Ziyarette Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Cahit Kurt da bulundu.

 

İLK TALİPLİ SÜLEYMANPAŞA OLDU

 

NKÜ'nün ürettiği dezenfektanların ilk taliplisi Süleymanpaşa Belediyesi olmuştu. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, geçtiğimiz hafta Rektör Prof.Dr. Mümin Şahin'i ziyaret ederek dezenfektan talebinde bulunmuştu.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10