Tedbirler en iyi sonucu Tekirdağ'da verdi

Koronavirüsle mücadele kapsamında hafta sonları tam kapanma, hafta içi ise geceleri uygulanan sokak kısıtlaması etkisini göstermeye başladı. Yurt genelinde vaka sayıları azalmaya başlarken, en iyi sonucun alınd

Tekirdağ 22.12.2020 15:45:00 0
Tedbirler en iyi sonucu Tekirdağ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verilere ilişkin yaptığı değerlendirmede, önceki günle ilgili verileri paylaşırken, "Bugün tespit edilen 3 bin 412 yeni hastamız var. Aktif vaka ve ağır hasta sayımız azalıyor. Yatak doluluk oranı, yoğun bakım doluluk oranı ve solunum cihazı doluluk oranları düşmeye devam ediyor. Kurallara birlikte uymanın neticesini almaya başladık" ifadelerini kaydetti.

 

BAKAN KOCA, 4 İLE DİKKAT ÇEKTİ

 

Tekirdağ, Bursa, Konya ve Kayseri'de koronavirüsle mücadelede elde edilen son verileri paylaşan Koca, "Bursa, Konya, Kayseri ve Tekirdağ illerimizde salgının seyri ile ilgili tedbirleri ele aldık. Günlük vaka sayıları düşmeye devam ediyor. Kısıtlama ve tedbirlere uyum netice veriyor. Mücadeleye ısrarla devam edelim" dedi. Koca'nın paylaştığı tabloya göre, Bursa ve Konya'da günlük vaka sayılarında yüzde 50, Kayseri'de vaka sayılarında yüzde 35, Tekirdağ'da ise yüzde 60 olduğu görülürken, "Elbirliğiyle mücadele, tedbirlere sıkı uyumla birlikte, ilave yerel tedbirler hızlı ve zamanında devreye girince sonuç almak daha kolay. Ara vermeden mücadeleye devam; birlikte kazanacağız" notu dikkat çekti.

 

 

TEKİRDAĞ'DA YATAK DOLULUK ORANI YÜZDE 43

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Tekirdağ'la ilgili paylaşımında, ildeki yatak doluluk oranının yüzde 43, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 59 olduğu belirtildi.

 

TOPLAM VAKA SAYISI 2 MİLYONU AŞTI

 

Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın önceki gece paylaştığı Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu'na göre ise son 24 saatte yapılan 196 bin 110 testte, 19 bin 103 vaka ile 3 bin 412 koronavirüs hastası tespit edildi. Yaşamını yitiren 254 kişi ile toplam can kaybı 18 bin 351 oldu. 34 bin 419 kişinin iyileştiği ifade edilirken, toplam test sayısı 22 milyon 635 bin 637, toplam vaka sayısı ise 2 milyon 43 bin 704 oldu. Haftalık oranlar ise hastalarda zatürre oranı yüzde 4.1, yatak doluluk oranı yüzde 50.8, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68.2, solunum cihazına bağlı (ventilatör) doluluk oranı yüzde 40.0, ortalama temaslı tespit süresi 10 saat, filyasyon oranı yüzde 99.9 olarak açıklandı.

 

 

FİLYASYON EKİPLERİNİN SAYISI ARTIRILDI

 

Bu arada Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'nün filyasyon ekiplerinin ev ev dolaşarak, çalışmalarını aralıksız sürdürmesinin de vaka sayılarının düşüşünde önemli bir etkisinin olduğu belirtiliyor. İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Bizim filyasyon ekip sayılarımız vakaya paralel artış göstermekte. Artan dönemlerimizde ciddi ve dinamik bir şekilde kendini yenilemekte. Biz sayın bakanımızın uyarılarından sonra bu sayılarımızı hızlıca artırdık. Araç sayısı ve filyasyon ekiplerini daha iyi bir yere getirdik. Son derece rahat bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu çalışmalarda halkımızın samimi katkı ve desteklerini görüyoruz" demişti. Kalkan, Tekirdağ'da iki laboratuvar ile testlerin hızlı bir şekilde neticelendiğini ifade ederek, "Çorlu Devlet Hastanemizde çok önemli bir laboratuvarımız var, 24 saat çalışmakta. Aynı şekilde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde bu çalışmalar yürütülmekte. İki ayrı laboratuvarımız da 24 saat sağlık çalışanlarımız olağan üstü bir çalışma sergilemektedir" diye konuşmuştu.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10