Akay: 6 noktada EDS olacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede trafik akışını düzenlemek ve araç hızlarını kontrol altına almak amacıyla kent genelinde tekrar kurulan EDS'lerin ne zaman devreye gireceği hakkınd

Çerkezköy 24.12.2020 18:11:00 0
Akay: 6 noktada EDS olacak

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği İzmir ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Vahap Akay, Peyzajla ilgili kullanılabilecek malzemeleri incelemek üzere İzmir Ödemiş’e gittik. İzmir Ödemiş’te kooperatifler var. Hangi bölgede ne zaman ne yetişir, ne yetişmez konusunda incelemeye gittik” diye konuştu.

 

TOPLAM 6 NOKTADA EDS OLACAK

 

EDS’lerin devreye geçmesini beklediklerini ifade eden Akay, “ Cezaevi Kavşağı, Tugay Kavşağı, Narin Kavşağı, Cengiz Topel Caddesi, Bahçeli Cami Kavşağı ve Altyol Kavşağı olmak üzere toplam 6 noktada EDS olacak. Şuanda zaten mevcut MOBESE’ler var. Sistem devreye girse ondan sonra Atatürk ve Öztrak Caddelerini de dahil edebiliriz” diye konuştu

 

ÇALIŞMALAR AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDECEK

 

Atatürk viyadüğünün 2021 bütçesine konulduğunu ifade eden Akay” Projesini hazırladık ve gönderdik. Elektrik direkleri hem kaldırımları hem de yolu aydınlatacak. Onun da yerlerini bırakacağız. Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde çalışmalar başladıktan sonra direkler aynı şekilde köprüde devam edecek” dedi.

 

PANDEMİ NEDENİYLE FREN YAPTIK

 

Çerkezköy’de bulunan üç kooperatifin birleşmediği için Çerkezköy’e büyükşehir belediyesinin araç koyması için mücadele etmeye devam edeceğini ifade eden Akay” Karar aldırma aşamasındayım. Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 23 aracı revize edecek. Araya pandemi girdi. Pandemi devreye girince fren yaptık diyebiliriz” diye konuştu.

 

ESKİ KONTEYNERLERİ YENİLİYORUZ

 

Akay,” 600 tane çöp konteyneri için ihaleye çıktık. Onun dışında eski çöp konteynelerini de yeniliyoruz. Eskiyen, hurda olan yerleri alttan kesiyoruz. Teknik Hizmetler Müdürlüğümüzde sacla yeni bir alt yapıyoruz. Neredeyse bir çöp konteyneri yüzde 25-30 parasıyla yeniliyoruz. Yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Şuana kadar 110 tane çöp konteyneri yenilendi. Çalışmalar devam ediyor. 600 tane yeni konteyner ve yenilenen konteynerler ile birlikte sayı bin 200 - bin 300’ü bulur. Bunları hurdaya atsak kaybolup gidecek. En çok yıpranan yeri alt kısımlarıdır. Biz buraları yenileyip boyayıp konteynerin en az 5 yıl daha kullanılabilecek duruma getiriyoruz. Bir konteyner parasıyla ortalama 3 eski konteyneri yenileyerek yeniden kullanılabilir hale getiriyoruz” diye konuştu.

 

KÖHNELİKTEN KURTARMAK İSTİYORUZ

 

Amfi tiyatro bölgesi ile alakalı çalışma yapacaklarını kaydeden Akay,”  Amfi’yi projelendiriyorum. Biraz daha ticaret fonksiyonları olacak. Çok kötü duruyor. Köhne bir yer. Hem o köhnelikten kurtarmak hem de caddeye değer katmak, daha ferah bir alan yapmak ve belediye ekonomisine de katlı sağlamak için proje çalışmaları devam ediyor. Caddenin kendine gelmesini de etkileyecek. 2021’nin 6’ncı ayına kadar projeleri bitirip yol alacağız” açıklamasında bulundu.

 

KASIM AYINA GÖRE DAHA İYİ DURUMDAYIZ

 

Bir yıldır tüm dünyayı etkisi alan korona virüs pandemisi nedeniyle Tekirdağ olarak Kasım ayını çok kötü geçirdiklerini kaydeden Akay, “Aralık ayında devletin yaptığı kısıtlamalar cevap vermeye başladı. Kısıtlamalar tedbirleri de artırdı. O yüzden Aralık’ta Kasım ayına göre oranlar biraz daha iyi. Kasıma göre iyi durumdayız” diye konuştu.

 

İNŞALLAH BU BELADAN KURTULURUZ

 

2020 yılını değerlendiren Akay, “ 2020 yılı talihsiz bir sene oldu. Deprem, doğal afet ve bizi çok fazla etkileyen hastalık. İnşallah 2021 yılı bütün bunlardan arınmış, herkes adına sağlıkla, sıhhatle, huzurla geçecek bir yıl olur. Ama en çok ihtiyacımız olan şey sağlık. İnşallah bu beladan kurtuluruz. Herkese sağlık sıhhat diliyorum. Önce sağlık, gerisi gelir” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10