Öztrak: Ucube saray rejimi sebep, yaşadığımız buhran sonuçtur

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Genel Merkez'de düzenlediği basın toplantısında, "Ucube saray rejimi sebep, yaşadığımız buhran sonuç

Tekirdağ 27.12.2020 16:39:00 0
Öztrak: Ucube saray rejimi sebep, yaşadığımız buhran sonuçtur

Konuşmasına 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü anarak başlayan CHP'li Faik Öztrak, "Partimizin ikinci Genel Başkanı, Kurtuluş savaşımızın Garp cephesi kumandanı, Lozan Anlaşması’nın mimarı, Cumhuriyetimizin ilk başbakanı, İkinci Cumhurbaşkanı, çok partili demokratik yaşama geçişin önderi, değerli devlet adamımız İsmet İnönü’yü vefatının 47. yıl dönümünde saygıyla, rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

 

"HARUN OLACAĞIZ' DİYENLERİN KARUN'A DÖNÜŞTÜKLERİ DÜZENİN ADI"

 

2020’nin son günlerine girildiğini hatırlatan Öztrak, "Ülkemiz, 2.5 yıldır dünyada tek bir örneği olmayan, 'Ucube saray rejimi' tarafından yönetiliyor. Bu 2.5 yılda şunu açıkça gördük; bu ucube rejim, küçük bir saray sosyetesi dışında, hiç kimseye hayır getirmiyor. Yaşadığımız haksızlıklardan, hukuksuzluklardan, milletin yağmalanan kaynaklarından, kokusu arşa çıkan yolsuzluklardan, devlette yok olan liyakatten, yapılan ikiyüzlülüklerden, aldatılmışlıktan, terk edilmişliklerden, yaşadığımız krizlerden ve içine girdiğimiz buhrandan, bu ucube rejimin ne olduğunu hepimiz gördük artık biliyoruz ne olduğunu. Ucube saray rejimi, 'Harun olacağız' diyenlerin, yetimin hakkıyla, 'Karun’a dönüştükleri' düzenin adı. Ucube saray rejimi; 'Mücahit olacağız' diye yola çıkanların, iktidar imkânlarıyla, 'Müteahhit olduğu' düzenin adıdır" ifadelerini kaydetti.

 

"ASGARİ ÜCRET EN AZ 3 BİN 100 LİRA OLMALI"

 

Hükümetin yaptığı her hatanın üstünü “Dış mihraklar, döviz kurşunu” laflarıyla örtmeye çalıştığını kaydeden Öztrak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ucube saray rejimi sebep; yoksulluk neticedir. Ucube saray rejimi sebep, hayat pahalılığı neticedir. Bugün marketlerde fiyat etiketleri: Bir kilogram dana etinde 77 liraya, bir kilogram beyaz peynirde 50 liraya, 30’lu yumurta kartonunda 37 liraya, 5 litre teneke ayçiçek yağında 80 liraya kadar çıktı. Hal böyleyken Sarayın beslemelerine, dört, beş yerden alınan ballı maaşlar yetmezken, maden ocaklarında, inşaatlarda, tersanelerde alın teri döken işçilerimize, ayda 2 bin 792 lirayı yeterli gören düzenin adı ucube Saray rejimidir. Asgari ücretin ortalama ücret olduğu bir ülkede, TÜİK’in hesaplayıp ortaya çıkardığı bu rakam zulümdür. Bu zulmün arkasında ise ucube Saray rejimi vardır. Asgari ücret en az 3 bin 100 TL olmalıdır. Bir daha tekrarlıyorum, asgari ücret en az 3 bin 100 TL olmalıdır. Marketlerde, bebek mamalarına, tıraş bıçaklarına, 5 litre ayçiçek yağına bile alarm takılır hale gelmiştir. Aslında takılan bu alarmlar, yaşanan derin ekonomik krizin alarmlarıdır. Ucube saray rejimi sebep, milleti çaresizliğe düşüren ekonomik kriz sonuçtur. Ucube saray rejimi sebep, işsizlik neticedir. Bu ucube rejimle, ülkemizdeki toplam işsiz sayısı 12 milyonu aşmıştır. İşsizlerimizin sayısı, 118 ülkenin nüfusunu geçti. Bıraktık işsizler ordusunu, işsizler ülkesi olduk. Ucube saray rejimi sebep, yandaş kayırma neticedir."

 

"FAİZ ARTIŞINDA DÜNYA REKORU KIRDIK"

 

Öztrak, son 3 ayda, Türkiye'nin faiz artışında dünya rekoru kırdığını ifade ederek, "Hem de ne zaman? Pandemi nedeniyle ekonomimiz ikinci defa kapanırken. Önceki kapanmada esnafımız, KOBİ’lerimiz borca batırılmışken. Bankalardaki sorunlu varlıklar çığ gibi büyürken, dünyada en yüksek faiz uygulayan 10'uncu ekonomi olduk. Aynı ligde olduğumuz ekonomiler: Venezüella, Arjantin, Zimbabve, Yemen, Surinam, Kongo, İran ve Haiti… Türkiye yüksek faizcilerin şampiyonlar liginde... Ama Dünyada faizler dipte. İngiltere’de, Almanya’da, Japonya’da iki yıllık devlet tahvilinin faizi negatif yani eksi… Bizdeki bu faiz artışları, işte bu ülkelerdeki faiz baronlarını abat ediyor. Kendi ülkelerinden faizsiz borcu alıyorlar, hatta negatif faizle borcu alıyorlar bu parayı olağanüstü faizle bize borç veriyorlar. Sonuç; milletimizin sırtından korkunç bir vurgun vuruluyor" diye konuştu.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10