Büyükşehirde zam görüşmeleri devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçileri temsilen DİSK Genel İş sendikası ile belediye yönetimi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken, büyükşehir belediyes

Tekirdağ 28.12.2020 16:53:00 0
Büyükşehirde zam görüşmeleri devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Büyük özveriyle görev yapan Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ emekçilerimizin, 2020 yılı Kasım ayı maaş verilerinde şirket personelinin yüzde 95’inin 3 bin 100 TL’nin üzerinde ücret aldığı görülmektedir. Tüm çalışanların maaş ortalamasına bakıldığında ise fazla mesai ücretleri hariç personelin eline aylık net olarak 3 bin 350 TL geçmektedir" denildi. Açıklamada, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında 2020 yılı Eylül ayında başlayan toplu iş sözleşmesi sürecinin devam ettiği belirtilerek, "Süreç tamamlandığında personel maaşları daha da iyileştirilecektir" ifadelerine yer verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Emek en yüce değerdir. Büyükşehir Belediyesi olarak, emek ve alın teri kavramlarının öneminin bilinciyle, emekçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

İYİ PARTİ'Lİ ALKAYA’DAN BÜYÜKŞEHRE ZAM ÇAĞRISI

 

Bu arada, yerel seçimlerde Millet İttifakı çatısı altında CHP'nin adayı Kadir Albayrak'ı destekleyen İYİ Parti de büyükşehir belediyesine zam çağrısında bulundu. İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, diğer belediyelerde koronavirüs nedeniyle işçilerin 10.00-16.00 arasında çalıştığını, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçilerin ise fedakârca 08.00-17.00 arasında çalıştıklarını belirterek, “İşçilerimize yeni yıla girmeden bir müjde verilmelidir” dedi. Alkaya, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, “Uzun süredir sonuçlanmayan görüşmeler 2 bin 500 çalışanı ve aileleriyle birlikte on binlerce insanımızı yakından ilgilendirmektedir. İşçinin emekçinin alın teri kurumadan hakkı verilmeli düsturuna inanıyoruz” ifadelerini kaydetti.

 

"BAŞKANDAN YENİ YIL MÜJDESİ BEKLİYORUZ"

 

Çalışanların maaşlarının yüksek olmadığını ifade eden Alkaya, belediye işçilerinin yüzde 56’sını ortalama maaşının 2 bin 632 lira olduğunu iddia ederek, "Bu ücret açlık sınırına yakın bir ücrettir. 1 milyar 120 milyon bütçesi olan belediyemizin işçi ücretlerine verilecek pay 146 milyondur. Bu da bütçenin yüzde 13'üne karşılık gelmektedir. Benzer belediyelerde bu oran yüzde 30’lara kadar ulaşmaktadır” dedi. Alkaya, “Sayın Başkan, her zaman emek ve emekçinin yanında yer almıştır. Her zaman hakkın sahibine verilmesi yönünde düşünceyle hareket ederek, bu gayret içerisinde olmuştur. Başkanımızın alın teri ve emeğin en yüce değer olduğunu bilen bir anlayışa sahip olduğunu biliyoruz. Toplu sözleşme görüşmelerini bir müjdeyle sonuçlandırmasını yeni yıl müjdesi olarak belediye başkanımızdan bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10