Kapaklı'da vergi yapılandırmasına yoğun ilgi

Kapaklı Belediyesi'nde vergi yapılandırma yoğunluğu yaşanıyor. Emlak ve Çevre Temizlik vergileri başta olmak üzere belediyenin tahsil edeceği diğer vergi türlerinde borçlarını yapılandırmak isteyen va

Kapaklı 29.12.2020 15:47:00 0
Kapaklı

Kapaklı Belediyesi, çıkarılan yasa gereği vergi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların başvurularını almaya devam ediyor.

 

20 KASIM’DA BAŞLADI

 

Yapılandırmanın yürürlüğe girdiği tarih olan 20 Kasım’dan bugüne kadar Kapaklı Belediyesi’ne yapılandırma için başvuru yapan mükellef sayısı 2 bini aştı. Vergi borcu yapılandırma fırsatını değerlendirmek isteyen Kapaklılı mükelleflere 2 seçenekli hizmet sunuluyor. Özellikle pandemi döneminde vatandaşlara kolaylık sağlayarak sanal ortamda işlem yapma imkanı sunulurken dileyen vatandaşlar da Kapaklı Belediyesi’ne şahsen müracaat ile yapılandırma işlemlerini gerçekleştirebiliyor. İşlemlerini online yöntemle yapmak isteyen mükellefler, www. kapakli.bel.tr adresinde yer alan ‘Borç Yapılandırma Başvurusu’ bölümünden ve e-devlet üzerinden online olarak borçlarını yapılandırabiliyor.

 

VATANDAŞLAR YOĞUNLUK OLUŞTURDU

 

31 Aralık son gün olan vergi yapılandırması yapmak için vatandaşlar Kapaklı Belediyesi önünde yoğunluk oluşturdu. HES kodu sorgulanıp ateşleri ölçülerek içeriye alınan vatandaşlar, hizmet binasında borcunu yapılandırmak için sıraya girdi. Belediye yetkilileri yoğunluk nedeniyle vatandaşları sık sık sosyal mesafe kurallarına uyması konusunda uyarırken, belediye personelleri öğle aralarında da vatandaşların işlemlerinin yapılması amacıyla mesaisini sürdürdü. Yetkililer yaptığı açıklamada ise 31 Aralık Perşembe günü de tam gün mesai yapılacağını kaydetti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10