Siyasi parti ilçe başkanları asgari ücreti değerlendirdi

Asgari ücretin 2 bin 825 lira olarak açıklanmasını yetersiz bulan CHP, İYİ Parti, Büyük Birlik Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi Çerkezköy ilçe başkanları, 2021'in işçi ve emekçiler için daha z

Çerkezköy 29.12.2020 18:32:00 0
Siyasi parti ilçe başkanları asgari ücreti değerlendirdi

Asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Enflasyona işçimizi ezdirmedik. Rakamlar enflasyonun 6-7 puan üstünde açıklandı. İşveren ve çalışanlar için makul bir ücrettir. Ben kendi şahsımda enflasyon bazında hesaplıyorum. Geçmişe baktığımız zaman asgari ücretler hep enflasyonun 2-3 puan üstünde verilmiş. Yeni asgari ücretin işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

"SAYGI DUYMAMIZ GEREKİYOR"

 

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de “Elbette ki vatandaşlarımız en iyisine layıktır. Fakat günümüzde küresel piyasalardaki dalgalanmalar, ülkemizin ve dünyanın pandemi salgını nedeniyle içinde bulunduğu durum nedeniyle karara saygı duymamız gerekiyor” dedi.

 

"BU ÜCRETLE GEÇİNMEK ÇOK ZOR"

 

Asgari ücretin açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ise "Ne yazık ki iktidar, her zamanki gibi dar gelirli, sabit ücretli emekçilerden yana olmadığını bir kez daha göstermiş oldu, bir işçinin alacağı net asgari ücret 2 bin 825 lira 90 kuruş yapıldı. Ülkemizdeki enflasyon oranına baktığımızda reva görülen bu ücret ile geçinmenin ne kadar zor olduğu ortadadır" dedi. Gelecek aylarda enflasyonunun daha da yükseleceğini ifade eden CHP'li Dönmez, "Bu yapılan zam eriyip gidecek, geçinmek çok daha zorlaşacak. Ülkemizde dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 517, yoksulluk sınırı 8 bin 198 TL’dir. Genel Başkanımız asgari ücretin 3 bin 100 TL olmasını ve asgari ücretten vergi alınmamasını önermişti. Ancak Genel Başkanımızın deyimiyle iktidar sahipleri bunu tercih etmedi. Büyük şirketlerin vergileri af edilirken asgari ücretliden vergi kesmek insafsızlıktır" ifadelerini kaydetti.

 

"HİÇBİR ŞEKİLDE YETERLİ BULMUYORUZ"

 

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin de asgari ücretle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Asgari ücretin 3 bin ile 3 bin 500 TL arasında olması gerektiğini ifade ediyorduk. Asgari ücreti 2 bin 825 TL olarak açıklayanlar, bu para ile insanların nasıl geçineceği konusunda bir strateji de belirlerse çok iyi olur. İşçilerimiz ve emekçilerimiz zaten ekonomik olarak dar boğazda, insanların gırtlağa kadar borcu var. Zaten pandemi sürecinde de emekçilere yeterli destekler yapılmadı. İnsanlar devamlı borçlandırılıyor. Bunun üzerine bir de beklentinin altında bir asgari ücret açıklandı. Bu ücreti hiçbir şekilde yeterli bulmuyoruz. 2021 yılı işçilerimiz ve emekçilerimiz için zor bir yıl olacak” şeklinde konuştu.

 

"BİZ 3 BİN 300 TL OLSUN DEDİK"

 

Yeni asgari ücreti yetersiz bulduklarını kaydeden Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel Karakoç, "Biz her zaman 3 bin 300 olsun dedik. Vatandaşlarımız geçim sıkıntı yaşıyor. Vergilerden düşüp daha yüksek asgari ücret verilebilirdi” diye konuştu.

 

"KORKMA, SUSMA, KONUŞ DİYORUZ"

 

DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara, “Hükümetin ısrarla ve inatla sürdürdüğü yanlış politikalar sonucu oluşan, halkın hissettiği enflasyon farkı ve bunu doğuran dolar kurunun günahının halka yansıtılması yanlıştır. Bundan dolayı biz, asgari ücreti belirleyen mercilerden, kur ve enflasyon değerini göz önüne alarak, sivil toplum kuruluşlarıyla istişare edip, akabinde yapılan istişarelerde varılan ortak sonuca göre asgari ücretin belirlenmesini talep ediyoruz. Yapılan hataların bedelini hep halk ödedi, yine ödemeye devam ediyor. Bunun için biz, korkma ve susma diyerek, konuş diyoruz” ifadelerini kaydetti.

 

EN AZ 4 BİN TL ÜZERİNDE OLMALIDIR

 

Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Macit ise gıda, elektrik, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlara yapılan zamların asgari ücrete yapılan zammı geride bıraktığını kaydederek, "İnsanlar geçim sıkıntısı yaşamaktadır. Tespit komisyonu ve yetkili mercilerin makamlarında oturarak değil, insanların içine girerek, nasıl geçindiğini tespit edip gereğini ona göre yapmaları gerekmektedir. Yapılan zammı yeterli bulmuyorum. 4 kişilik bir ailenin günümüz şartlarında birikim yapmadan sadece temel ihtiyaçları en az 4 bin TL üzerinde olmalıdır” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10