5A uydusu uzaya fırlatılıyor

5A uydusu 4 Ocak 2021 Pazartesi gecesi uzaya fırlatılıyor. Açıklamayı Ordu'dan yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Pazartesiyi salıya bağlayan gece 5A uydumuzu uzaya fırlatacağız. Pr

31.12.2020 10:27:00 0
5A uydusu uzaya fırlatılıyor

Bazı programlara katılmak üzere Ordu’ya giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti il başkanlığında yaptığı açıklamalarda, 5A uydusuyla ilgili bilgiler verdi. Pazartesiyi salı gününe bağlayan gece 5A uydusunun uzaya fırlatılacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Önümüzdeki pazartesiyi salıya bağlayan gece yine ülkemiz hem uzay açısından hem uydu açısından önemli bir gün. Pazartesiyi salıya bağlayan gece 5A uydumuzu uzaya fırlatacağız. Programını yaptık. Onun heyecanını taşıyoruz şu anda. İnşallah onu da uzaya fırlattıktan sonra Cumhurbaşkanımızla birlikte salı günü bunun programını yapacağız. Peşinden haziran ayı gibi planladık. 5B uydumuzu uzaya fırlatacağız" diye konuştu. İlk yerli ve milli 6A uydusunun çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Karaismailoğlu, "Onu da 2022'nin ilk aylarında uzaya fırlatmayı planlıyoruz. Onunla uzayda gücümüzü varlığımızı bütün dünyaya hissettirmiş olacağız" dedi.

 

"KARADENİZ'DE DEMİRYOLU EKSİĞİMİZ VAR"

 

Bakan Karaismailoğlu, gazetecilerin sorularına verdiği yanıtta, Karadeniz'e demiryolu yapılacağını da kaydederek, "Demiryolu yatırımlarına verdiğimiz önemi sürekli bahsediyoruz. Orada bir eksiğimiz var. Burada yüksek ve yolcu kapasitelerini artırarak vatandaşımızın hizmetine sunmak istiyoruz. En büyük planlamalar burada yapılıyor. Bu yatırımları Türkiye Lojistik Planı çerçevesinde yapıyoruz. Bunun fizibiliteleri yapılıyor, yolcu-yük analizleri yapılıyor. Bunun sonucuna göre yatırımları sıralaması ve yatırımların şekli şemaili ortaya çıkıyor" ifadelerini kaydetti. Bakan Adil Karaismailoğlu, halihazırda Ankara-Delice-Samsun hızlı tren projesinin devam ettiğini dile getirerek, "Ppeşinden Samsun-Ordu projemiz vardı o da bilgimiz dahilinde. Samsun-Sarp Demiryolu şeklinde çalışmaya başladık. İnşallah onu da birlikte çalışacağız. Bunun ilk etabı da Samsun-Ordu demiryolu da olabilir. Demiryolu yatırımları olması gereken yatırımlar ama hem zaman isteyen hem maliyet açısından büyük yük getiren projeler. Fizibilite çalışmalarına göre zamanı geldiğinde bunları bir bir vatandaşımıza kazandıracağız" şeklinde konuştu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10