Büyükşehirde asgari ücret net 3 bin 270 TL oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ'de çalışan toplam 2 bin 574 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, belediye yönetimi ile DİSK Genel İş sendikası arasında düzenlenen

Tekirdağ 1.01.2021 17:30:00 0
Büyükşehirde asgari ücret net 3 bin 270 TL oldu

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde, sözleşmenin karşılıklı mutabakat çerçevesinde imzalanmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman emeğin en yüce değer olduğunu savunduk ve çalışanlarımıza emeklerinin karşılığını verme gayreti içerisinde olduk" dedi.

 

İKRAMİYELER HARİÇ 3 BİN 270 LİRA

 

Toplu sözleşmeyi imza altına almanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Albayrak, konuşmasına şöyle devam etti: "Yaptığımız iyileştirme ve destekler neticesinde 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ'de çalışan emekçilerimiz için asgari ücret (yol, yemek, sosyal yardımlar ve ikramiyeler hariç) 3 bin 270 TL olmuştur. 1 Temmuz 2021'den itibaren yüzde 8 zam ve ayrıca toplu iş sözleşmesinde çeşitli sosyal haklar sağladığımız sözleşmemiz tüm işçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Gönül ister ki çalışanlarımıza her zaman daha fazlasını verelim. İmkanlar ölçüsünde en iyi artışı gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Biz bu göreve Tekirdağ'a hizmet etmek için talip olduk. Halkımızın da büyük teveccühü ile bu göreve layık görüldük. Bundan sonra da halkımıza en iyi hizmeti vermek için tüm çalışanlarımızla birlikte gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz."

 

İMZALAR ATILDI

 

Konuşmaların ardından 01 Temmuz 2020 ile 31 Aralık 2021 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Personel A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Özcan ve Disk - Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak tarafından imzalandı. İmza törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra, Genel Sekreter Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Personel A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Özcan, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve sendika temsilcileri katıldı.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10