CHP'li Dönmez'den Akay'a teşekkür

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez; CHP ve İYİ Parti'nin, kapandığı için hizmet veremeyen esnafa yönelik 2 bin liralık destek önergesinin görüşüleceği bugünkü belediye meclis topla

Çerkezköy 6.01.2021 19:15:00 0
CHP

Yazılı bir açıklama yapan CHP'li Dönmez, CHP'li belediyelerde asgari ücretin 3 bin 100 lira olduğunu hatırlatarak, "Sosyal belediyecilik anlayışı ile yönetilen güzel ilçemizde de Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay, geçen günlerde yaptığı açıklama ile en düşük maaşın 3 bin 209 TL olacağını; yol, yemek ile beraber 3 bin 550 TL olacağını beyan etmiş, emeğin, alın terinin en yüce değer olduğunu bir kez daha vurgulamıştır. Zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde tüm belediye emekçilerine görevlerini aksatmadan yerine getirdikleri için ayrı ayrı teşekkür ederiz" ifadelerini kaydetti. İktidarın emekçiye reva gördüğü ücretin, asgari ücret değil sefalet ücreti olduğunu kaydeden Dönmez, "Çerkezköy Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay, belediye emekçilerini sefalet ücretine mahkumet memiş, umutları yeşertmiştir. Belediye başkanımıza Cumhuriyet Halk Partisi İlçe örgütü olarak bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.

 

BUGÜN KARARA BAĞLANIYOR

 

CHP'li Dönmez, 4 Ocak günü 2021 yılı Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin; genelge ile kapatılan kıraathane, kahvehane, kır bahçesi, internet cafe, bilardo salonu ve kafe gibi faaliyet gösteren esnafa 2 bin lira destek verilmesine ilişkin önergeyi meclise sunduğunu hatırlatarak, "Verilen önerge komisyona havale edilmiştir. İktidarın sağlamakta imtina ettiği desteği, meclis üyelerimizin gösterdiği hassasiyet ile belediyemiz sağlamaya çalışmaktadır. Esnafımızın yaralarını biraz olsun sarabilmek adına önergeyi veren Millet İttifakı'nın değerli meclis üyelerine ve belediye başkanımıza teşekkür ediyor, esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kaydetti. Bu arada önerge, bugünkü meclis toplantısında karara bağlanacak.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10