Abban: "Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir"

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Basın demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Geçmişten bugüne önemli bir gel

Çerkezköy 8.01.2021 12:27:00 0
Abban: "Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir"

Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygının; basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olduğuna dikkat çeken Kaymakam Abban, "Basınımızın toplumsal hayattaki etkinliğinin artması, demokrasimizi güçlendirmektedir. Bugün Türkiye, açık toplum olma yolunda büyük mesafe kat etmiştir. Ülkenin meseleleri farklı görüşler de ortaya konularak kamuoyu önünde tartışılabilmektedir. Bunlar, şüphesiz demokrasimizi daha üst seviyelere taşıyacak faktörlerdir" dedi.

 

"HAK ETTİKLERİ HAYAT STANDARTLARINA KAVUŞMALARINI DİLİYORUM"

 

Kaymakam Atilla Selami Abban, Türkiye'nin temel hedeflerinin; en ileri demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları standartlarına ulaşması olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Basının görevlerini yapabilmesinin temel şartı, basın özgürlüğünün sağlanmasıdır. Demokrasimiz geliştikçe, basın özgürlüğü konusundaki sıkıntılar da ortadan kalkacaktır. Türk basınının çalışmalarını, bu değerlere bağlılıkla devam ettireceğine inanıyorum. Türk basınının gelişmesinde en önemli pay basın çalışanlarına aittir. Basın çalışanları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için fedakarca görev yapmaktadır. Basın çalışanlarının, hak ettikleri hayat standardına, ekonomik ve sosyal imkanlara kavuşmasını dileyerek Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Bu vesileyle, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla anıyorum."

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10