Belediye çöp konteynerlerini kendi atölyesinde üretiyor

Çerkezköy Belediyesi sağlıklı ve temiz bir çevre için, evsel atıkların toplanmasında kullanılan tüm çöp konteynerlerinin bakım, onarımını kendi atölyesinde yapılıyor. Yıpranan, hasar gö

Çerkezköy 10.01.2021 17:34:00 0
Belediye çöp konteynerlerini kendi atölyesinde üretiyor

Çerkezköy genelinde bulunan, galvaniz saçtan yapılan, fiziksel özelliklerini kaybeden ve tamir edilmesi gereken çöp konteynerleri toplanarak yenileniyor.

 

TASARRUF SAĞLIYORUZ

 

Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde eskiyen ve onarımına ihtiyaç duyulan çöp konteynerleri hem yenileriyle hem de bakım ve onarımı yapılanlar ile değiştirilirken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  belediye bünyesinde yapılan bakım ve onarım çalışmalarıyla önemli ölçüde tasarruf sağlandığını ifade etti. Vahap Akay, “Arızalı ve yıpranmış çöp konteynerlerimizi hurdaya atmadan kendi öz kaynaklarımızla  yenileyerek tekrar kullanıma hazır hale getiriyoruz” dedi. Deforme olan konteynerlerin bakımlarını da gerçekleştirildiğini belirten Akay, konteynerlerden kaynaklanacak olumsuzlukların önüne geçmek adına sahadaki çalışmalara hız verdiklerini kaydetti.

 

 

"EKİM AYINDA BAŞLADIK"

 

Sahadaki çalışmaların durmaksızın sürdüğüne dikkat çeken Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Aslan,”Çöp konteynerleri sahada 6-7 yıl kullanılıyor. Zamanla eskiyor, yıpranıyor ve kullanımdan düşüyor. Çürüyen sacın alt kısmını yeniliyoruz ve boyasını da yapıyoruz. Geri kazandırarak sahaya sunuyoruz. Kısacası hurdaya atmıyoruz değerlendiriyoruz. Çürüyen kısımlarını yenileyip boyasını yaptıktan sonra sahada kullanılmasını yapıyoruz.Ekim ayında başladığımız bu işte bugüne kadar 110 konteynerin yenilemesini yaptı. Atölyemizde yaptığımız çalışmalar neticesinde ekonomik olarak 3/2 tasarruf sağlıyoruz. Bunları 3/1 maliyetine yapıyoruz” dedi.

 

 

"GÜNLÜK ÜÇ ADET YAPIYORUZ"

 

Atölye ustası Şevket Altürk ise yaptığı açıklamada “ Hurdaya atılan konteynerler var. Atları çürüyen ve delinen konteynerleri atölyeye getiriyoruz. Tekrardan üç milim saç kaynatıyoruz. Montajlarını ve boyasını yaptıktan sonra şablonunu vuruyoruz. Delik yerlerinden tamir yapıyoruz, kuluplarını da taktıktan sonra hazır hale getiriyoruz. Dört kişilik ekip ile günde ortalama 3 adet konteyner yapıyoruz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10