Vekillerden 10 Ocak mesajları

Tekirdağ milletvekilleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesajlar yayınlayarak, gazetecilerin gününü kutladılar.

Tekirdağ 10.01.2021 17:48:00 0
Vekillerden 10 Ocak mesajları

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Yel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Halkımızı doğru bilgilendirme ve kamuoyunu aydınlatma görevlerini fedakârca yerine getiren, milletin vicdanının sesi olan gazeteciler aynı zamanda demokrasinin gelişimini olgunlaşmasını, toplumsal bir denetim mekanizmasının oluşmasını da sağlarlar" dedi. Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren yazılı ve görsel basının, demokrasinin yerleşmesinde ve gelişmesinde en etkili araçlardan biri olduğunu kaydeden Yel, "Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmada da önemli bir yeri vardır. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Tekirdağ yerel yazılı ve görsel basınımız, doğru, tarafsız, ilkeli habercilik anlayışı ile yöneticilerimiz  ile halkımız arasında sağlıklı bir köprü kurarak, Tekirdağ’ımız adına güzel hizmet ve çalışmalar yapmaktadır. Demokrasinin gelişmesinde ve toplumsal bilincin oluşturulmasında kamu yararını gözeterek, uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden değerli katkıları bulunan, Tekirdağ’ımızın sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran, milletimizin adeta gören gözü, işiten kulağı olan, basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan tüm gazetecilerimizin  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.

 

AYGUN: TEK BİR MUHALİF SESE TAHAMMÜL EDİLEMEMEKTEDİR

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, şunları kaydetti: "Medya özgür olmadan Türkiye özgür olamaz! Dünyada en çok tutuklu gazetecinin olduğu, gerçek habercilik yapmak isteyenlerin işinden edildiği ülkemizde basın mensubu olmak, adeta 'ateşten gömlek' giymek haline gelmiştir. AKP iktidarında uygulanan baskılar sonucunda, demokrasinin dördüncü kuvveti olan gazetecilik büyük bir ivme kaybetmiştir. Halkın gerçekleri öğrenmesini engellemek için manipülasyonlar yapılmış, haberler perdelenmiş ve basın tek sesli koroya dönüşürülmek istenmiştir. Tarafsız gazetecilik yapmaya çalışan birkaç gazete ile televizyona da Basın İlan Kurumu ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu eliyle büyük cezalar verilmektedir. Tek bir muhalif sese bile tahammül edilememektedir. AKP iktidarı boyunca 10 bini aşkın gazeteci işsiz kalmıştır. Türkiye, cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklu gazeteci sayısı açısından Çin ve Mısır ile birlikte dünyada en çok tutuklu gazetecisi olan ülke olmuştur. Basın özgürlüğüne yönelik ağır baskılar sonucu yolsuzlukların arttığı, hukuksuzlukların tavan yaptığı, eşitsizliklerin meşrulaştırıldığı; doğanın talan edildiği, sağlık sisteminin ve eğitimin çöktüğü bir düzende yaşıyoruz. Baskı ve sansürün olmadığı, demokratik hukuk devletinin işletildiği bir Türkiye özlemiyle 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım."

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10