Üniversiteden bitkisel üretim teknolojilerine destek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ZİRAATBİYOTEK'te yapılan bitkisel üretimler hakkında Trakya bölgesi belediyelerine online bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Tekirdağ 11.01.2021 11:37:00 0
Üniversiteden bitkisel üretim teknolojilerine destek

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Yatırım Destek Ofisi'nin düzenlediği toplantıya Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen Arat, ZİRAATBİYOTEK Birim Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sefer Demirbaş, birim akademik personelleri Dr. Öğr. Üyesi Sheida Daneshvar Royandazagh ve Arş. Gör. İbrahim Uz katıldı.

 

BİTKİSEL ÜRETİMDE BÖLGEYE DESTEK OLMAK AMAÇLANIYOR

 

Toplantıda TRAKYAKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yetkin Özer ile ofis uzmanları Gamze Sarıca ve Ozan Atik toplantının yapılış amacını anlattı. Ardından Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen Arat, ZİRAATBİYOTEK’in kuruluş amacının modern bitkisel üretim teknolojileri ile bölgeye hem bilgi hem ürün tedarik ederek destek olmak olduğunu, bu bağlamda diğer kamu kurumları ile her türlü işbirliğine açık olduklarını, ayrıca Ziraat Fakültesi'nin tüm birimlerinin uzmanlık konularında yerel yönetimlere destek vermeğe hazır olduklarını söyledi.

 

 

BÖLGE BELEDİYELERİNİN KULLANDIĞI BİTKİLER KONUŞULDU

 

Birim Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sefer Demirbaş, ZİRAATBİYOTEK altyapı olanakları, kullanılan üretim teknikleri, üretilen bitki çeşitleri ve yeni geliştirilen inviflower hakkında bilgiler vermek üzere bir sunum yaptı. Tanıtım sonrası Edirne, Çerkezköy, Kapaklı, Malkara, Hayrabolu, Saray, Marmaraereğlisi, Ergene, Şarköy ve Lüleburgaz belediyelerinin park ve bahçeler sorumlularının çevre düzenlemeleri sırasında kullandıkları bitkiler ve süs bitkisi satın alım süreçleri hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

 

GEZİ DÜZENLENECEK

 

Pandemi sürecinin ardından bölge belediyelerinin ilgili uzmanlarının katılımı ile ZİRAATBİYOTEK birimine yapılan üretimleri yerinde görmek amacıyla gezi düzenlenmesine ve ilerleyen süreçte yapılacak olan çevre düzenlemesi projelerinde birlikte çalışma kararı verildi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10