10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü unutmadılar

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çerkezköy'de bulunan bazı sivil toplum kuruluşları, hastaneler ve siyasi partiler Çerkezköy Haber Gazetesi'ni ziyaret ederek ve çiçek gönderer

Çerkezköy 11.01.2021 17:44:00 0
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü unutmadılar

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin de yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Erseçkin,” Medya, kamuda yasama, yürütme ve yargının ardından “dördüncü kuvvet” olarak tanımlanmıştır. Halkın, doğru bilgiye ulaşması çağdaş demokrasinin işlemesinde en önemli unsurlardan biridir. Bunun yolu da ilkeli, bağımsız ve güçlü bir medyadan geçmektedir. Gazetecilerin sosyal ve ekonomik haklarında önemli iyileştirmeler sağlayan 212 Sayılı Yasa’nın 10 Ocak 1961’de yürürlüğe girmesiyle, çalışan gazeteciler günü kutlanmaya başlandı. O günden bugüne çalışan gazetecilerin koşulları her gün biraz daha güçleşmiştir. Demokratik hukuk devletinin en önemli unsurlarından biri hiç kuşkusuz, özgür ve bağımsız bir şekilde görevini yapabilen basındır. Basını özgür olmayan bir ülkede demokrasi ve özgürlükten bahsetmek mümkün değildir. Basın, kamuoyunun haber alma, kamuoyu oluşturma, ifade özgürlüğünün de güvencesidir. Çerkezköy’ümüz, Tekirdağ’ımız ve ülkemizin daha ileri seviyelere gidebilmesi için de güçlü bir medya şarttır. Bu sebeple basın çalışanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi ve çalışmalarını daha özgür bir şekilde yapabilmesi ülkemizi daha ileri seviyelere götürecektir. Mesai meftunu gözetmeksizin halkın daha hızlı ve doğru haber alabilmesi adına çalışmalarını sürdüren gazetecilerimiz toplumumuz için de oldukça önemlidir. Gelişen teknoloji ve sosyal medyanın hayatımıza girmesi ile birlikte gazetecilerin işleri daha da zorlaşmıştır. Artık bilgiye ulaşmak yetmiyor, daha hızlı ulaşmaları gerekiyor. Her geçen gün çalışma şartları daha da zorlaşan gazetecilerimiz, onurlu bir mesleği icra etmektedirler. Bizler de bunun bilincinde olarak özgür bir medyayı savunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Çerkezköy’ümüzde görevini îfa eden ulusal ve yerel basın temsilcilerimiz başta olmak üzere tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

 

Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Kurumsal İletişim Tanıtım ve Pazarlama Uzmanı Uğur Gürkan da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin gününü kutlayan Gürkan; “Her geçen gün büyüyen Çerkezköy’ün gelişimine katkı sağlayan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Haber ailesi olarak, bölgede yıllardır en iyi şekilde çalışıyorsunuz. Biz de Özel İrmet Hospital olarak bundan sonraki yayın hayatınızda başarılar diliyoruz ve gününüzü kutluyoruz” dedi.

 

 

ZOR BİR GÖREV YAPIYORSUNUZ

 

Özteks Fabrikası İdari İşler Sorumlusu Murat Akbay da gazetemizi ziyaret ederek günümüzü unutmadı. 10 Ocak gazeteciler gününü kutlayan Akbay, “ Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Sizlerin her zaman yanınızda olduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

 

 

ZOR BİR GÖREV YAPIYORSUNUZ

 

Başakşehir Okulları İşletme Müdürü Fatih Demir ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Fikriye Gülverin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret etti. Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu kaydeden Başakşehir Okulları İşletme Müdürü Fatih Demir,” Toplumu aydınlatarak çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Tüm gazetecilerin gününü kutluyorum” diye konuştu.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Pandemi nedeniyle eğitimin de olumsuz etkilendiğini kaydeden Demir,” Biz Başakşehir Okulları olarak öğrencilerimizin eğitimde sıkıntı yaşamaması için tüm olanaklarımızı seferber etmekteyiz. Öğretmenlerimiz okula gelerek tahta önünde çocuklarımıza okuldaymış hissi yaşatarak ders veriyorlar. Bu süreci en iyi şekilde atlatmaya çalışmaktayız. 39 öğretmenimiz, eğitimin aksamaması için ellerinden gelenin en iyisini yapıyor” dedi. Gazeteci Şaban Kardeş ise ziyaretten ötürü İşletme Müdürü Fatih Demir ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Fikriye Gülverin’e teşekkür etti.

 

ÇİÇEK VE TATLI GÖNDEREREK GÜNÜMÜZÜ KUTLADILAR

 

Özteks fabrikası 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tatlı gönderirken, Pera Pastaneleri sahibi Şahin Aktürk ise çikolata göndererek günümüzü unutmadı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Çözüm Akademi Okulları, FİZİTEM, Uğur Okulları, Özel Çerkezköy Kavram Kişisel Eğitim Kursu, çiçek göndererek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10